Μαρία Καμμά, δήμαρχος Τήλου: Ας έρθουν εδώ για ένα μήνα αυτοί που παίρνουν αποφάσεις

Μαρία Καμμά, δήμαρχος Τήλου:  Ας έρθουν εδώ για ένα μήνα αυτοί που παίρνουν αποφάσεις

Μαρία Καμμά, δήμαρχος Τήλου: Ας έρθουν εδώ για ένα μήνα αυτοί που παίρνουν αποφάσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1349 ΦΟΡΕΣ

«Μόνο έτσι θα καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν για εμάς»

Την απογοήτευσή της ότι ο αγώνας των κατοίκων και των δημάρχων των ακριτικών μας νησιών, όπως η Τήλος, γίνεται δυστυχώς για τα αυτονόητα και πολλές φορές χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα, εξέφρασε χθες, μιλώντας στη «Ροδιακή» η δήμαρχος Τήλου κα Μαρία Καμμά.

Η ίδια δηλώνει επίσης την αισιοδοξία της ότι η τουριστική σεζόν φέτος για το νησί της Τήλου θα εξελιχθεί πολύ καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η ίδια και οι νησιώτες μας δεν θα κουραστούν ποτέ να αγωνίζονται και να δίνουν μάχες, ακόμα και για τα αυτονόητα.

«Η τουριστική σεζόν αναμένεται να είναι πολύ καλή», σημείωσε η κα Καμμά. «Ήδη οι πρώτες αφίξεις αναμένονται πολύ σύντομα, τώρα το Πάσχα. Η Τήλος, έχει γίνει πόλος έλξης για τους φυσιολάτρες, από ανθρώπους που αγαπούν το περιβάλλον και τις δράσεις που εμείς πραγματοποιούμε. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο.

Πιστεύουμε – σημείωσε η ίδια - ότι φέτος θα είναι πολύ καλύτερα από πέρσι και αναμένουμε να δούμε τ’ αποτελέσματα».

Σε ό,τι αφορά την ιατρική κάλυψη του νησιού, η δήμαρχος της Τήλου επισήμανε ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ειδικευμένος γιατρός.

Κι αυτό, αποτελεί πρόβλημα και για τους κατοίκους του νησιού αλλά και για τα ίδια τα παιδιά που έρχονται στην Τήλο για να υπηρετήσουν ως γιατροί αγροτικοί, έχοντας ολοκληρώσει πριν από μερικούς μήνες τις σπουδές τους.

«Είμαστε απογοητευμένοι, όντως και εδώ σε αυτό το νησί, αφού αναγκαζόμαστε να παλεύουμε για τα αυτονόητα. Και ό,τι έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε σε αυτό το νησί, έχει να κάνει με τους αγώνες που δώσαμε για τα αυτονόητα.

Να έχουμε δασκάλους, να έχουμε συγκοινωνία, να φτιάξουμε δρόμους. Είμαι απογοητευμένη, με τους ανθρώπους που μας διοικούν (ανεξαρτήτου κυβέρνησης) οι οποίοι αδυνατούν να κατανοήσουν όλα αυτά. Ακόμα και οι βουλευτές μας. Το έχω εκφράσει ότι οφείλουν να είναι πιο διεκδικητικοί.

Μια λύση υπάρχει: «Να έρθουν όλοι αυτοί που μας διοικούν και λαμβάνουν τις αποφάσεις, να ζήσουν έναν ολόκληρο μήνα, εδώ στα νησιά μας. Ένα μήνα. Όχι όμως μόνοι τους. Με τους γονείς τους, με τα παιδιά τους.

Και χειμώνα όμως, όχι καλοκαίρι.

Με έναν και μοναδικό αγροτικό γιατρό, με τις λειψές συγκοινωνίες (σήμερα ευτυχώς είναι καλύτερα από παλαιότερα). Έτσι και μόνο θα καταλάβουν τι σημαίνει μικρονησιωτικότητα.

Σε ό,τι αφορά το συγκοινωνιακό, οφείλουμε πάντως να λέμε και τα θετικά. Δεν μπορώ να πω φέτος ότι στο συγκοινωνιακό, για παράδειγμα, είναι τραγικά τα πράγματα. Υπάρχουν γραμμές, υπάρχουν συνδέσεις. Γίνονται προσπάθειες. Όχι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά σαφώς είναι καλύτερα τα δεδομένα.

Για παράδειγμα η σύνδεση με τη Ρόδο που γίνεται με την Κάμειρο Σκάλα. Κανείς δεν λέει ότι είναι το ιδανικό. Παλεύουμε όμως και αναζητούμε το καλύτερο δυνατό. Δεν συνάδει με την εποχή μας να μπαίνουν σε καΐκια επισκέπτες και ντόπιοι. Να αναζητήσουμε ιδανικά πλοία.

Έχει σημασία να αφήσουμε στην άκρη τις μικροπολιτικές κι αν θέλουμε να γίνουμε αποτελεσματικοί οφείλουμε να “σπάσουμε αυγά”» κατέληξε η δήμαρχος της Τήλου.

Τέλος, επισήμανε ότι «η πολιτεία, σήμερα κιόλας, αν νοιάζεται πραγματικά τους μικρονησιώτες, οφείλει να δώσει κίνητρα για να μείνουν οι άνθρωποι στα νησιά αυτά και να δημιουργήσουν έτσι τη δυναμική που απαιτείται.

Τα είπαμε όλα αυτά. Τα φωνάξαμε. Για τη δημιουργία ενός ταμείου που θα στοχεύει σε αυτό ακριβώς. Άρεσε και στον πρωθυπουργό η πρόταση που κατέθεσα πριν από μερικούς μήνες όταν συναντηθήκαμε. Δεν είμαστε επαίτες. Ίσες ευκαιρίες θέλουμε. Τίποτε περισσότερο».

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός 30 αλλοδαπών στην Τήλο

Συγχαρητήρια επιστολή της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ» στον δήμο Τήλου

Ο ΦοΔΣΑ θα αναλάβει τη μηδενική ταφή απορριμμάτων στην Τήλο

Βραδιά αστρονομίας στο νησί της Τήλου

Όλγ. Κεφαλογιάννη: Στην Τήλο είχαμε μία μοναδική εμπειρία μέσα από τις ιδιαίτερες αντιθέσεις του νησιού

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τήλο: «Η ανακύκλωση στο 100% είναι ένας στόχος ο οποίος είναι απολύτως εφικτός»

Τήλος: Το πρώτο νησί με μηδενικά απόβλητα παγκοσμίως

Βράβευση του δήμου Τήλου για τη διαχείριση των αποβλήτων