Η Θεμελίνα και η Ιφιγένεια, τα κορίτσια από τη Ρόδο που πήραν τα χρυσά!

Η Θεμελίνα και η Ιφιγένεια, τα κορίτσια από τη Ρόδο που πήραν τα χρυσά!

Η Θεμελίνα και η Ιφιγένεια, τα κορίτσια από τη Ρόδο που πήραν τα χρυσά!

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8085 ΦΟΡΕΣ

Οι δυό τους, στα 13 τους είναι ήδη πρωταθλήτριες Ελλάδος

Συνέντευξη στη
Ροδούλα Λουλουδάκη

Δεν υπάρχει αυτό που έγινε! Έφυγαν από τα Κοσκινού με τον προπονητή τους τον Τσαμπίκο Κόκκαλη, πήγαν στην Αθήνα, κέρδισαν όποιον αγώνα έδωσαν, πήραν από ένα χρυσό μετάλλιο η κάθε μία, έγιναν πρωταθλήτριες Ελλάδος, και γύρισαν πίσω στα Κοσκινού και στην προπόνησή τους, στο παλιό ελαιοτριβείο του χωριού που έγινε γυμναστήριο!

Τόσο απλά και τόσο μαγικά. Με δικά τους έξοδα!

Η Θεμελίνα Αντωνίου, και η Ιφιγένεια Χατζή από τα 12 στα 13 τους είναι αστέρια λαμπερά, έχουν στόχους και δουλεύουν σκληρά για να τους πετύχουν. Έχουν προπόνηση δυόμιση με τρεις ώρες την ημέρα, παίζουν ξύλο, είναι κουρασμένες, καταϊδρωμένες, και φέρνουν χρυσά!

Τι άλλο να κάνουν πια δυο παιδιά;

Τις συνάντησα εκεί, στον χώρο της προπόνησης, με άλλους μικρούς και μεγάλους που προπονούντο!

«Είμαστε ο μόνος σύλλογος των αγώνων που είχε το 100%», μου λέει ο Τσαμπίκος. «Κατέβηκαν στους αγώνες δύο κορίτσια μας, παίξανε τέσσερις αγώνες, πήραν τέσσερις νίκες και οι δύο ήταν νοκ άουτ. Ακόμα και ο τελικός ήταν νοκ άουτ»!

Σύστησέ μας τα χρυσά μας κορίτσια!
Είναι η Θεμελίνα Αντωνίου, που αγωνίστηκε στην κατηγορία κορασίδων 12-13 ετών -63,5 κιλών στο Muay Thai, την ταϋλανδέζικη πυγμαχία που περιλαμβάνει χτυπήματα με χέρια, αγκώνες, γόνατα, καλάμια. Ένα μαχητικό άθλημα, το οποίο είναι όπως το λένε «το άθλημα των οκτώ άκρων» γιατί χρησιμοποιούμε και τα οκτώ άκρα.

Και είναι η Ιφιγένεια Χατζή στην κατηγορία των 12-13 χρονών που αγωνίστηκε στην κατηγορία των -58 κιλών. Η Ιφιγένεια αγωνίστηκε πρώτη φορά στην Αθήνα, η Θεμελίνα δεύτερη αφού είχε πάρει μέρος στους αγώνες κυπέλλου και ήρθε 2η χάνοντας από την αθλήτρια που αυτή τη φορά κερδίσαμε, διότι την είχαμε μελετήσει καλύτερα.

Η Ιφιγένεια στο ψηλότερο βάθρο
Η Ιφιγένεια στο ψηλότερο βάθρο

Δώσε μας το κλίμα των αγώνων
Οι αγώνες έγιναν Σάββατο και Κυριακή 18-19 Μαρτίου, στο κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Στεφανόπουλος» στην Αθήνα, κι ήμασταν εκεί τρείς μέρες. Τα κορίτσια ξυπνούσαν στις πέντε το πρωί κι έπρεπε να είμαστε στο γήπεδο ώστε στις 7 το πρωί να ζυγιστούν.

Ανάλογα την ημέρα έπαιζαν μεσημέρι ή και αργότερα οπότε όλη την ημέρα έπρεπε να έχουν τη διατροφή τους, να είναι ξεκούραστες και βέβαια να κερδίσουν. Η Ιφιγένεια έπαιξε και δύο αγώνες μέσα σε μία μέρα. Ήταν πολλοί αθλητές, έγινε μία μεγάλη προσπάθεια, αλλά τα καταφέραμε, φέραμε δύο μετάλλια! Είναι πρωταθλήτριες Ελλάδος!

Πώς έγινε αυτός ο άθλος, τι μεγάλες νίκες είναι αυτές;
Τα κορίτσια κάνουν περίπου δύο χρόνια προπόνηση μαζί μου, μαζί ξεκινήσαμε. Δουλέψαμε πάρα πολύ. Αυτά τα δύο κορίτσια γρήγορα μου είπαν «θέλω να πάω σε αγώνα»!

Βήμα-βήμα τα καταφέραμε. Ξεκινήσαμε με αγώνες σε τοπικό επίπεδο, διοργανώνοντας μαζί με συλλόγους μίνι event για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε το άθλημα και να εξοικειωθούν καλύτερα. Στον πρωταθλητισμό πρέπει να είσαι στρατιώτης. Θέλει υπομονή, επιμονή, πρέπει να έχεις πυγμή, έχει τραυματισμούς, χρειάζεται σωστή διατροφή, έχει άγχος.

Η Θεμελίνα νικήτρια!
Η Θεμελίνα νικήτρια!

Πρέπει να το αγαπάς αυτό που κάνεις και να το θέλεις πάρα πολύ για να πετύχεις και να κερδίσεις. Κερδίζει αυτός που το θέλει μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν σκληρή η προετοιμασία, κι άκουσαν ό,τι τους είπα.

Τα καταφέραμε, μας βγήκε, κερδίσαμε. Κερδίσαμε συλλόγους που είναι χρόνια στο άθλημα, προπονητές που είναι πολύ περισσότερα χρόνια από εμένα στο άθλημα. Ο Αθλητικός Σύλλογος Βαρέων Μαχητικών Αθλημάτων Ρόδου μεταξύ των 70 Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, βγήκε 16ος

Όλα τα έξοδα δικά σας;
Είμαστε μακριά από το κέντρο και ναι, τα έξοδα δικά μας.

Ιφιγένεια, μίλησέ μου για σένα! Πώς ξεκίνησες και ποιοι είναι οι στόχοι σου;
Ιφιγένεια: Ήμουνα από μικρή σε γερά αθλήματα. Έπαιζα ποδόσφαιρο και ήθελα να δοκιμάσω κάτι που έχει φαντασία όπως είναι αυτό το άθλημα. Κάποιοι μπορεί να μην πίστευαν σ΄ εμένα, αλλά κάποια στιγμή η ζωή σ’ τα φέρνει αλλιώς. Κοιτάμε τον στόχο μας, στόχος μου είναι να μπω στην Εθνική Ομάδα και να κερδίσω ευρωπαϊκά. Προσωπικά στην κατηγορία μου είχα πέντε αθλήτριες, τις περισσότερες. Η μία είχε ευρωπαϊκό τίτλο. Στόχους και υπομονή. Είμαστε έτοιμες και πιστεύουμε σ΄ εμάς.

Κι εσύ Θεμελίνα;
Θεμελίνα: Ασχολήθηκα με ρυθμική, στίβο, κολύμβηση, αλλά μόλις είδα το Muay Thai είπα «αυτό είναι». Ανέβαινα, ανέβαινα... Το πήρα πολύ σοβαρά και θα επιμείνω σ’ αυτό.

Τσαμπίκο, πώς θα προχωρήσετε από εδώ και πέρα;
Να ξεκουραστούν τα κορίτσια, να παίξουν προς το Σεπτέμβρη στο Κύπελλο Ελλάδος και βέβαια θα δούμε τι υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σιγά- σιγά βάζουμε νέους στόχους, για ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και γιατί όχι, για παγκόσμια.

Με τον προπονητή τους Τσαμπίκο Κόκκαλη
Με τον προπονητή τους Τσαμπίκο Κόκκαλη

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής