Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Μαρίας Αρβανιτάκη: «Ο μικρός φιλικός»

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Μαρίας Αρβανιτάκη: «Ο μικρός φιλικός»

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Μαρίας Αρβανιτάκη: «Ο μικρός φιλικός»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1044 ΦΟΡΕΣ

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στη νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της εκπαιδευτικού- συγγραφέως Μαρίας Αρβανιτάκη.

Στην παρουσίαση μεταξύ άλλων παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Χ. Γιασιράνη, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Ν. Νικολής, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Φ. Ζαννετίδης, ο αντιδήμαρχος Τύπου και Επικοινωνίας Κ. Ταρασλιάς, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θ. Βυρίνης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ και της ΔΕΡΜΑΕ Α. Κολιάδης, η διευθύνουσα σύμβουλος του Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς Β. Μανωλάκη, ο πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Σ. Αϊβάζη, ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση με έναν σύντομο χαιρετισμό.

Ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Παιδείας Στράτος Καρίκης αρχικά μίλησε για τη συγγραφέα, την οποία γνωρίζει πολλά χρόνια και τόνισε ότι και στο τέταρτο βιβλίο της εμπνέεται και αντλεί τα θέματά της από την ιστορία του νησιού μας.

Τη βασική παρουσίαση του βιβλίου έκανε η φιλόλογος του ΓΕΛ Αφάντου και διδάκτωρ λογοτεχνίας, Στέλλα Βουτσά. Με ένα καλαίσθητο αρχείο διαφανειών ανέλυσε, παρουσίασε και ανέδειξε τα κεντρικά σημεία του βιβλίου που αναφέρονται λίγο πριν και κατά την επανάσταση του 1821.

Είπε ότι το βιβλίο διαβάζεται απνευστί από μικρούς και μεγάλους και περιέχει στοιχεία για τη Ρόδο της εποχής εκείνης τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά. Το βιβλίο αναφέρεται στα χρόνια της επανάστασης του 1821 ένα ανήσυχο δωδεκάχρονο παιδί θα ζήσει από κοντά τον αγώνα των Φιλικών του τόπου του.

Η γνωριμία του με εμπνευσμένους αγωνιστές και η αγάπη του για την πατρίδα θα τον οδηγήσουν αργότερα στην απόφαση να ακολουθήσει τους συμπατριώτες του που μάχονται στα καράβια του αγώνα.

Από τη Ρόδο θα βρεθεί στο Ολοκαύτωμα της Κάσου, στη Ναυμαχία του Γέροντα και θα παλέψει για την ιερή υπόθεση της ελευθερίας. Κατά την παρουσίαση, αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε με εκπληκτικό τρόπο ο Ευάγγελος Σπάρταλης.

Ακολούθησε η συγγραφέας ευχαριστώντας όσους έχουν διασώσει πληροφορίες με τα έργα τους για την Ρόδο της εποχής εκείνης. Αφιερώνει το έργο της στους μαθητές της οι οποίοι πάντα ενδιαφέρονταν για την συμμετοχή και το ρόλο της Δωδεκανήσου στα μεγάλα ιστορικά γεγονότα.
Την εκδήλωση συντόνισε με άριστο τρόπο η δημοσιογράφος Μαίρη Φώτη.

Διαβάστε ακόμη

Πολιτιστικές δράσεις στη Σορωνή της Ρόδου

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο