Σημαντική παρακαταθήκη άφησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός

Σημαντική παρακαταθήκη  άφησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός

Σημαντική παρακαταθήκη άφησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1296 ΦΟΡΕΣ

Στο μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του βουλευτή Δωδεκανήσου, Νεκτάριου Σαντορινιού που τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Ταξιάρχη Ρόδου, παρευρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης.

Τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η οικογένεια, φίλοι και πολίτες παρευρέθηκαν στην τελετή για να τιμήσουν τη μνήμη του Νεκτάριου Σαντορινιού που έφυγε από τη ζωή στις 13 Φεβρουαρίου, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Με αφορμή την επίσκεψή του στη Ρόδο, ο κ. Αρβανίτης παραχώρησε στη συνέχεια δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αναφέροντας ότι βρέθηκε στο νησί για να «αποχαιρετήσει τον φίλο του».

Ο ευρωβουλευτής μιλώντας για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού τόνισε πως ήταν ένα άνθρωπος που άκουγε και βοηθούσε τους Δωδεκανήσιους, ένας σωστός πολιτικός που άφησε πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη.

Αναλυτικά, ο κ. Αρβανίτης δήλωσε:

«Ήρθα να αποχαιρετήσω τον φίλο μου, τον Νεκτάριο. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός δεν ήταν ένας επαγγελματίας της πολιτικής ήταν ένας καλός άνθρωπος, ένας δημοκράτης καταρχήν, που έκανε πράγματα για τους πολίτες.

Άκουσα σήμερα στο μνημόσυνο κάτι που με συγκλόνισε, μου είπαν δυο κυρίες από το Καστελλόριζο «Ο Σαντορινιός μάς ξεδίψασε». Αυτή είναι η αξία, της πολιτικής και των πολιτικών προσώπων, να είναι χρήσιμα για τις ζωές των ανθρώπων και για την κοινωνία.

Νομίζω ότι ο κόσμος της Δωδεκανήσου αυτά τα γνωρίζει και ο Νεκτάριος αφήνει πίσω μια παρακαταθήκη για τον ΣΥΡΙΖΑ και για το πώς πρέπει όλοι μας να πολιτευόμαστε. Δίνουμε και μια υπόσχεση στον σύντροφό μας και την οικογένειά του, ότι αυτή η μάχη θα συνεχιστεί με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα και θα συνεχίσουμε το όραμα του Νεκτάριου».

Στη συνέχεια ο κ. Αρβανίτης απάντησε σε ερωτήσεις για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν η χώρα να βρίσκεται σε εκκρεμότητα και να μη γνωρίζουμε την ημερομηνία των εκλογών» και υπογράμμισε πως κατά τη γνώμη του οι πολίτες θα ψηφίσουν στις εκλογές με κύριο κριτήριο την οικονομία, ενώ θα επηρεάσουν τους ψηφοφόρους τόσο το σκάνδαλο των υποκλοπών, όσο και η τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε δεκάδες ζωές.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας