Με παιδίατρο ενισχύθηκε το ΠΠΙ Αστυπάλαιας

Με παιδίατρο ενισχύθηκε  το ΠΠΙ Αστυπάλαιας

Με παιδίατρο ενισχύθηκε το ΠΠΙ Αστυπάλαιας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 857 ΦΟΡΕΣ

Με παιδίατρο που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για διάστημα τριών ετών ενισχύθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αστυπάλαιας.

Πρόκειται για τον επικουρικό γιατρό Ματθαίο Αλιχανίδη, ο οποίος έχει υπηρετήσει αρκετές φορές στο παρελθόν στο νησί για μικρά χρονικά διαστήματα, όμως αυτή τη φορά θα μείνει πολύ περισσότερο καθώς είναι ένας από τους γιατρούς που κάνει χρήση των κινήτρων που προσφέρει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να καλυφθούν οι ανάγκες σε δυσπρόσιτες περιοχές και μικρά νησιά της περιοχής μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο νησί υπηρετούν δύο αγροτικοί γιατροί, δύο επικουρικοί και υπάρχουν και δύο μόνιμοι, οπότε συνολικά ο αριθμός τους ανέρχεται σε έξι.

Ο παιδίατρος είχε χτες συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Yγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη που βρίσκεται στην Αστυπάλαια, η οποία είχε και επικοινωνία με τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ ώστε να παραταθεί η παραμονή στο νησί και όσων από τους γιατρούς ενδιαφέρονται.

«Στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αστυπάλαιας καλωσόρισα τον παιδίατρο Ματθαίο Αλιχανίδη που μόλις ανέλαβε υπηρεσία και θα παραμείνει τα επόμενα τρία χρόνια στο νησί. Συζήτησα με τους έξι γιατρούς, μόνιμους, επικουρικούς και αγροτικούς.

Για τους γιατρούς που το επιθυμούν να παραμείνουν στο νησί, επικοινώνησα με τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό και έγινε η απαραίτητη συνεννόηση.

Στο ΠΠΙ Αστυπάλαιας, υπηρετούσε στο παρελθόν μια μόνο γιατρός και σήμερα υπηρετούν έξι· η διαφορά, προφανής !» αναφέρει σε σχόλιό της η κ. Γιασιράνη.

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch