Η ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Μασάρων σε διαγωνισμό ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη

Η ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Μασάρων σε διαγωνισμό ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη

Η ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Μασάρων σε διαγωνισμό ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1377 ΦΟΡΕΣ

Το Σάββατο,18 Μαρτίου, και την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023, η ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Μασάρων “Robotech”, έλαβε μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής (First Lego League) που διοργάνωσε ο οργανισμός Eduact στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν συνολικά 58 ομάδες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό (ως επίτιμοι καλεσμένοι).

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού ήταν η διασφάλιση της πρόσβασης σε οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλους.
Οι ομάδες αξιολογήθηκαν σε 4 άξονες:
1. Ολοκλήρωση αποστολών με το Ρομπότ.
2. Παρουσίαση μια εργασίας που προτείνει καινοτόμες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας.
3. Παρουσίαση λειτουργίας ρομπότ.
4. Ομαδικότητα.


Στο project καινοτομίας τα παιδιά κατασκεύασαν τη μακέτα ενός ξενοδοχείου με εγκαταστάσεις αφαλάτωσης και φωτοβολταϊκά panels. Πρότειναν με αυτό τον τρόπο την τοποθέτηση εγκαταστάσεων αφαλάτωσης, που θα λειτουργούν με φωτοβολταϊκά panels στις ξενοδοχειακές μονάδες, ως λύση στο πρόβλημα των διακοπών νερού και ρεύματος στο νησί της Ρόδου.


Αξιοποιήθηκαν στοιχεία και πληροφορίες που αποκτήθηκαν μέσω συνεντεύξεων από τον τομεάρχη Λειτουργίας και Συντήρησης του εργοστασίου της ΔΕΗ στη νότια Ρόδο κ. Στέφανο Κούκουλα, τον τεχνικό μονάδων αφαλάτωσης κ. Γιώργο Μάρζα (ο οποίος μας παραχώρησε και σχετικές φωτογραφίες), ηλεκτρολόγους και την εταιρεία κατασκευής μονάδων αφαλάτωσης ΤΕΜΑΚ προς τους οποίους απευθύνονται θερμές ευχαριστίες.


Οι μαθητές υπερέβαλλαν εαυτόν, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια και με δεδομένο την έναρξη της ενασχόλησής τους με τη ρομποτική μόλις πριν από λίγους μήνες.


Οι επόμενες φάσεις του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν στην Αμερική, την Αυστραλία και το Μαρόκο.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται προς τους μεγάλους χορηγούς, Δ. Κολιουδάκη και Μ. Ροδίτη, των ξενοδοχείων Lindos Blu, Lindos Mare και Aqua Terra, οι οποίοι κάλυψαν ολόκληρο το κόστος μετάβασης και διαμονής της ομάδας μας στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης, ευχαριστίες αποδίδονται και προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μασσάρων ο οποίος δώρισε στους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς μπλούζες, καπέλα και τσάντες με το όνομα της ομάδας.
Την Robotech προπόνησαν οι: Ηλιάνα Γιαννούση (Καθ. Πληροφορικής) και Γιάννης Σαββίδης (Καθ. Τεχνολογίας).


Συμμετείχαν οι μαθητές: Βασιλική Λέκκα, Δημήτρης Ντίντσεβ, Έρα Ντερβίσι, Έρι Ντερβίσι, Κατερίνα Αβντίου, Κατερίνα Βασιλειάδη, Μάριος Πρόκο, Ναταλία Κατσαρού, Σάββας Παπακυριακόπουλος, Στέλλα Χωρίτη.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου