Αυξάνεται σταδιακά η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου

Αυξάνεται σταδιακά η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου

Αυξάνεται σταδιακά η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1175 ΦΟΡΕΣ

Αυξάνεται από αυτή την εβδομάδα και σταδιακά η τουριστική κίνηση στο νησί μας, καθώς μέρα με τη μέρα προστίθενται όλο και περισσότερες πτήσεις τσάρτερ προς τη Ρόδο, αφού ανοίγουν πλέον οι τουριστικές αγορές της Ευρώπης.

Το σίγουρο είναι ότι η εβδομάδα που έρχεται δεν θα είναι όπως η προηγούμενη και αυτό γιατί η τουριστική κίνηση θα αρχίσει να γίνεται όλο και πιο αισθητή και θα ξεπεράσει την αντίστοιχη του προηγούμενου διαστήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη «Ροδιακή» ο αερολιμενάρχης Ρόδου Βασίλης Καταβενάκης το Σαββατοκύριακο που πέρασε προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιό μας 9 πτήσεις τσάρτερ με τις οποίες ήρθαν στο νησί 1.540 τουρίστες.

Οι 3 από αυτές πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και οι υπόλοιπες 6 την Κυριακή. Σημειώνεται ότι οι 7 από τις 9 πτήσεις ήρθαν από την Αγγλία με συνολικά 1.208 επιβάτες, ενώ είχαμε 1 πτήση από την Ιταλία με 107 επιβάτες και 1 πτήση από το Ισραήλ με 225 επιβάτες.

Από τα παραπάνω επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι και φέτος η αγγλική αγορά είναι εκείνη που θα καταγράψει τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση αφού ήδη από τη μέρα που άνοιξε η σαιζόν οι άγγλοι τουρίστες καταλαμβάνουν την πρώτη θέση. Καθώς πλησιάζουμε στο Πάσχα των Καθολικών θα έχουμε όλο και περισσότερες πτήσεις από την Ευρώπη, γεγονός που θα οδηγήσει και σε άνοιγμα όλων των υπόλοιπων ξενοδοχείων στο νησί μας. Μάλιστα, φέτος διαγράφεται νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών καθώς εκτός απροόπτου και λόγω του ότι η σεζόν ξεκίνησε δύο εβδομάδες νωρίτερα από ότι πέρσι, αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός τουριστών στο νησί.

Με την ευκαιρία σημειώνεται ότι το 2022 τη χρονιά που ο τουρισμός σημείωσε ρεκόρ όλων των εποχών είχαμε 5,8 εκατομμύρια διακινηθέντες επιβάτες και 42 χιλιάδες πτήσεις μέσω του αεροδρομίου Διαγόρας, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία οι τουρίστες που μας επισκέφθηκαν ανήλθαν σε 2.550.000

Από την ανάλυση προκύπτει ότι τα 5.148.170 επιβάτες ήταν τουρίστες που διακινήθηκαν με πτήσεις τσάρτερ στο νησί, οι οποίες ανήλθαν σε 34.354 ( αφίξεις και αναχωρήσεις) σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα για το αεροδρόμιό μας η Fraport Greece.

Τα στοιχεία λοιπόν της Fraport Greece για τη χρονιά που πέρασε δείχνουν ότι μέσω του αεροδρομίου του νησιού μας διακινήθηκαν ( ήρθαν και έφυγαν) πέρσι συνολικά 5.857.036 επιβάτες ( έλληνες και ξένοι επισκέπτες ) , με την πρώτη θέση να καταλαμβάνουν οι άγγλοι τουρίστες και να ακολουθούν οι γερμανοί ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι έλληνες, στην τέταρτη οι Ισραηλινοί και στην πέμπτη οι γάλλοι.

Ακολουθούν σουηδοί, Ιταλοί και Φινλανδοί ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Δανοί τουρίστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Άγγλοι που διακινήθηκαν πέρσι μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου ανήλθαν σε 1.166.817, οι Γερμανοί σε 1.070.116 και οι Πολωνοί σε 335.527 αποτελώντας την πρώτη τριάδα των ξένων επισκεπτών μας, ενώ οι Έλληνες που καταλαμβάνουν σύμφωνα με την κατάταξη την τρίτη θέση ανήλθαν σε 708.866.

Σε ότι αφορά τα έργα αναμόρφωσης του διαδρόμου που ξεκίνησαν στις 18 Ιανουαρίου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και όλος ο διάδρομος δόθηκε σε χρήση ενώ κάποια μικρής κλίμακας που συνεχίζονται ακόμα δεν επηρεάζουν την λειτουργία του αεροδρομίου. Σημειώνεται ότι αντίστοιχα έργα θα υλοποιηθούν και του χρόνου στο διάδρομο.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου