Στο Κορακόνερο το διασυλλογικό Κ16 στον στίβο

Στο Κορακόνερο το διασυλλογικό Κ16 στον στίβο

Στο Κορακόνερο το διασυλλογικό Κ16 στον στίβο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 427 ΦΟΡΕΣ

Ξεκινά η αγωνιστική δράση κανονικά πια στον στίβο για το 2023, μετά και την... πρόγευση από της ημερίδες κλειστού στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» και το σχολικό πρωτάθλημα στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Από την ΕΑΣ Δωδεκανήσου θα διεξαχθεί το διασυλλογικό πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’ ή Κ16, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, το Σάββατο 8 Απριλίου στο Κορακόνερο και αφορά αθλητές-αθλήτριες που έχουν γεννηθεί το 2008, το 2009 και το 2010.

Οι αγώνες, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα, θα ξεκινήσουν στις 14.00 και θα ολοκληρωθούν το αργότερο ως τις 20.30. Σημαντική είναι η στήριξη γι’ άλλη μια χρονιά από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ΔΟΠΑΡ σε ό,τι αφορά τις παροχές για την επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Στους αγώνες, έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλητές και οι αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία – μέλη της διοργανώτριας Ε.Α.Σ. ή των Ε.Α.Σ. και σωματείων που συμμετέχουν στον αντίστοιχο όμιλο και έχουν αθλητικό δελτίο στο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., σύμφωνα με όσα ορίζονται στην τελευταία υπουργική απόφαση «περί εγγραφής αθλητών».


Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν, με απεριόριστο αριθμό αθλητών - αθλητριών σε κάθε αγώνισμα και με μία ομάδα σε κάθε σκυταλοδρομία.
Στους διασυλλογικούς αγώνες δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών – αθλητριών από άλλη κατηγορία, ούτε η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού, σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
ΑΓΟΡΙΩΝ
ΔΡΟΜΟΙ: 80μ., 150μ., 300μ., 600μ., 1.000μ., 2.000μ., 100μ. Εμπ., 300μ. Εμπ., 2.000μ. με Φ.Ε. (Χωρίς Λίμνη), 4 Χ 80μ., 4Χ200μ. (Μικτή)
ΒΑΔΗΝ: 5.000μ. Βάδην.
ΑΛΜΑΤΑ: Άλμα σε ύψος – Άλμα επί κοντώ – Άλμα σε μήκος – Άλμα τετραπλούν
ΡΙΨΕΙΣ: Σφαιροβολία - Δισκοβολία - Σφυροβολία – Ακοντισμός

ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΔΡΟΜΟΙ: 80μ., 150μ., 300μ., 600μ., 1.000μ., 2.000μ., 80μ. Εμπ., 300μ. Εμπ., 2.000μ. με Φ.Ε. (Χωρίς Λίμνη), 4Χ80μ., 4Χ200μ. (Μικτή)
ΒΑΔΗΝ: 3.000μ. Βάδην
ΑΛΜΑΤΑ: Άλμα σε ύψος – Άλμα επί κοντώ – Άλμα σε μήκος – Άλμα Τετραπλούν
ΡΙΨΕΙΣ: Σφαιροβολία - Δισκοβολία - Σφυροβολία – Ακοντισμός

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Κ16 (Αγοριών - Κοριτσιών): Σε δύο αγωνίσματα, εκτός από δύο ατομικά αγωνίσματα δρόμων.
Κ14 (2010 Αγοριών - Κοριτσιών): Σε ένα ατομικό αγώνισμα από τα παρακάτω και ως δεύτερο αγώνισμα μπορούν να συμμετέχουν μόνο στη σκυταλοδρομία 4Χ80μ.
Κ14 (2010 - Αγοριών – Κοριτσιών): 80μ. – 150μ. – 1.000μ.- Άλμα σε ύψος – Άλμα επί κοντώ – Άλμα σε μήκος - Σφαιροβολία - Δισκοβολία - Σφυροβολία – Ακοντισμός - 4Χ80μ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α) Για τη συμμετοχή στους αγώνες απαιτείται η υποβολή δήλωσης συμμετοχής με την οποία το σωματείο δηλώνει ανεπιφύλακτα, ότι αποδέχεται τους όρους της προκήρυξης των διασυλλογικών αγώνων Κ16 και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.


β) Δηλώσεις συμμετοχής στέλνουν τα σωματεία στο email: segasdodstilianidis@yahoo.com μέχρι την Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 14:00.

γ) Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τον Πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα και να στέλνονται από το e-mail του σωματείου ή του εκπροσώπου του σωματείου.

δ) Διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής και το δικαίωμα συμμετοχής των αθλητών – αθλητριών στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών:

1). Ειδικά για τα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών τα σωματεία μπορούν να δηλώσουν το ανώτερο μέχρι 8 αθλητές – αθλήτριες για κάθε σκυταλοδρομία.

Στη Μικτή σκυταλοδρομία 4Χ200μ. τα σωματεία μπορεί να δηλώσουν το ανώτερο μέχρι 4 αγόρια και 4 κορίτσια.
Αθλητές – αθλήτριες που δεν είναι δηλωμένοι στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συμμετάσχουν σε αυτά.

Για διευκόλυνση των σωματείων σε κάθε περίπτωση, η δήλωση των αθλητών – αθλητριών για τα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών μπορεί να είναι επιπλέον του συνολικού αριθμού των αγωνισμάτων που έχει δικαίωμα συμμετοχής ο κάθε αθλητής – αθλήτρια (π.χ. ένας αθλητής με έτος γέννησης το 2008, μπορεί να δηλωθεί σε ένα ατομικό αγώνισμα δρόμου και σε ένα αγώνισμα κονίστρας και επιπλέον σε μία ή δύο σκυταλοδρομίες και τελικά να επιλέξει να αγωνιστεί σε δύο συνολικά αγωνίσματα).


Σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί κανένας αθλητής – αθλήτρια να δηλωθεί σε τρία ατομικά αγωνίσματα ή σε δύο ατομικά αγωνίσματα δρόμων.

2) Κανένας αθλητής – αθλήτρια και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να αγωνιστεί σε παραπάνω αγωνίσματα από αυτά που αριθμητικά προβλέπονται για την κατηγορία του.

 

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης