Το δημοτικό σχολείο Παραδεισίου στο Isigny-sur-mer της Γαλλίας

Το δημοτικό σχολείο Παραδεισίου στο Isigny-sur-mer της Γαλλίας

Το δημοτικό σχολείο Παραδεισίου στο Isigny-sur-mer της Γαλλίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1168 ΦΟΡΕΣ

Το ΔΣ Παραδεισίου συμμετείχε από 20-24/3/2023 στη διακρατική συνάντηση εταίρων του προγράμματος Erasmus+ CHLOERIS με θέμα «Δρόμοι προς την Ευρώπη, συνάντηση και συμπερίληψη μέσα από τον αθλητισμό», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Isigny-sur-mer της Γαλλίας και συγκεκριμένα στο Collège Val d’Aure, σχολείο- συντονιστής του προγράμματος. Η υποδοχή από το διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς αλλά και από τοπικούς φορείς οι οποίοι παρευρέθηκαν ήταν θερμή.

Από το ΔΣ Παραδεισίου συμμετείχαν ο Ντέντας Γεώργιος, διευθυντής, η Μπαρτσώτα Δήμητρα, εκπαιδευτικός γαλλικής γλώσσας και η Πατελίδου Σουλτάνα, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής.

Η συνάντηση είχε επιμορφωτικό χαρακτήρα εστιάζοντας στη συμπερίληψη μέσα από τα εκπαιδευτικά συστήματα των 3 χωρών που συμμετέχουν (Ελλάδα, Γαλλία, Βουλγαρία). Μέσα από τις παρουσιάσεις και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εταίρων εντοπίστηκαν και συζητήθηκαν τα κοινά σημεία αλλά και οι διαφορές στον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται η συμπερίληψη στις χώρες αυτές. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα από διάφορες ειδικότητες στο γαλλικό σχολείο, γνωρίζοντας έτσι καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας του αλλά και ανακαλύπτοντας τεχνικές διδασκαλίας.

Ακολούθησαν κοινές αθλητικές δραστηριότητες όπως γνωριμία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής με ποδήλατο καθώς και επισκέψεις σε σημεία τοπικού ενδιαφέροντος.


Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου στη Μυτιλήνη με τον απολογισμό και την αποτίμηση των δράσεων του προγράμματος.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου