Συμμετοχή του Γυμνασίου Κρεμαστής στο πρόγραμμα Erasmus+ στην Ισπανία

Συμμετοχή του Γυμνασίου Κρεμαστής στο πρόγραμμα Erasmus+ στην Ισπανία

Συμμετοχή του Γυμνασίου Κρεμαστής στο πρόγραμμα Erasmus+ στην Ισπανία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9686 ΦΟΡΕΣ

Σε επιστολή που εκδόθηκε από το Γυμνάσιο Κρεμαστής αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ αντιπροσωπεία έξι καθηγητών του σχολείου μας επισκέφτηκε τη Μαδρίτη. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν καθηγητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Εσθονία, Τσεχία, κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της οκταήμερης παραμονής μας, παρακολουθήσαμε εισηγήσεις, συμμετείχαμε σε δράσεις κι επισκεφτήκαμε σχολικές μονάδες, διερευνώντας προσεγγίσεις, στρατηγικές, εργαλεία και παραδείγματα διδακτικής συνάφειας μεταξύ των διάφορων χωρών.


Το θέμα του προγράμματος αφορούσε καινοτόμες μορφές διδασκαλίας, απαραίτητες για το σχολείο του 21ου αιώνα. Η δημιουργικότητα, η συνεργασία, η επικοινωνία, η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, η ψηφιακή ικανότητα στη διδασκαλία, καθώς και η συμμετοχική μάθηση είναι θέματα που αφορούν το ευρωπαϊκό σχολείο του μέλλοντος. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη χαρά μας που καταφέραμε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας και να τοποθετήσουμε το σχολείο μας στον ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό χάρτη.


Για αυτό το λόγο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για την οικονομική ενίσχυση που μας παρείχε καθώς και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Δωδεκανήσου για την έγκριση και τη στήριξη συμμετοχής του σχολείου μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.


Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον φορέα “english matters” και την υπεύθυνη του προγράμματος Neda Mirova για την ευκαιρία που μας έδωσαν να έρθουμε σε επαφή με καθηγητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών και να εξερευνήσουμε νέες μεθόδους και τεχνικές διδασκαλίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής με σκοπό να τις μεταφέρουμε και να τις εφαρμόσουμε στη χώρα μας και στο νησί της Ρόδου.


Με εκτίμηση, η Διεύθυνση του Γυμνασίου Κρεμαστής, η υπεύθυνη του προγράμματος (Χατζηπλή Αλεξάνδρα) και οι συμμετέχοντες καθηγητές (Γεωργουλάκου Ιωάννα, Ελσαγέντ Άννα- Μαρία, Σγούρδα Ζωή, Παπακαλοδούκας Γεώργιος, Φωτεινόπουλος Παναγιώτης).»

Διαβάστε ακόμη

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»