Μ. Μαρκόπουλος: Εφάμιλλη της περσινής σε αφίξεις θα είναι η φετινή σεζόν

Μ. Μαρκόπουλος: Εφάμιλλη της περσινής σε αφίξεις θα είναι η φετινή σεζόν

Μ. Μαρκόπουλος: Εφάμιλλη της περσινής σε αφίξεις θα είναι η φετινή σεζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 928 ΦΟΡΕΣ

Εφάμιλλη της περσινής σε αφίξεις θα είναι η φετινή τουριστική σεζόν δήλωσε στον Sky χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλης Μαρκόπουλος.

«Είμαστε στην τελική ευθεία των προετοιμασιών. Όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού και όχι μόνο οι ξενοδοχειακές είναι σε υψηλούς ρυθμούς ετοιμασίας. Στόχος να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους πελάτες μας», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Ερωτηθείς αν η φετινή σεζόν θα είναι καλή ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε: «Η φετινή σεζόν θα είναι εφάμιλλη της περσινής. Τα ξενοδοχεία έχουν προσπαθήσει να προσαρμόσουν την τιμολογιακή τους πολιτική στα νέα δεδομένα του κοστολογίου.

Αυτό δεν ήταν δυνατό να γίνει την προηγούμενη χρονιά. Το καλό είναι πως αυτή η προσαρμογή δεν έχει επηρεάσει τη ζήτηση. Πρέπει στους πελάτες μας να δώσουμε τις ανάλογες υπηρεσίες», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Σε ερώτηση για τις αγορές που δείχνουν αυξητικές τάσεις, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε: «Όλες οι αγορές έχουν θετικές ειδήσεις να μας δώσουν. Κάθε ξενοδοχείο έχει διαφορετική στόχευση. Η ουσία είναι το συνολικό αποτέλεσμα να είναι θετικό».

Σχετικά με τις αγορές στις οποίες η Ρόδος κάνει «άνοιγμα» φέτος, ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε: «Ένας ώριμος προορισμός πρέπει να στοχεύει σε κάθε δυνατή ευκαιρία βελτίωσης της θέσης του. Σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό αυτό που γίνεται. «Μακροπρόθεσμα θα έχουμε σημαντικούς αριθμούς αφίξεων κυρίως εκτός της κλασικής σεζόν γιατί οι τουρίστες από αυτές τις αγορές έρχονται για διαφορετικούς λόγους», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που παραμένει ο κ. Μαρκόπουλος είπε: «Έχουμε κάνει πολύ μεγάλα βήματα με προσπάθεια συντονισμένη και συλλογική. Πιστεύω πως φέτος θα είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα σε ό,τι αφορά τις κενές θέσεις εργασίας από τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό επιδιώκουμε με τις ενέργειές μας ως Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου».

Αναφέρθηκε και στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου.

«Είναι χρήσιμο να γίνει τώρα η συνέλευση που υπογράφονται και τα νέα συμβόλαια, ώστε να γίνει μια συζήτηση με τα μέλη για την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού