Εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα της Οικονομικής Επιτροπής

Εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα της Οικονομικής Επιτροπής

Εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα της Οικονομικής Επιτροπής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 395 ΦΟΡΕΣ

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Η έκθεση πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το δεύτερο εξάμηνο του 2022, συζητήθηκε στη χτεσινή ειδική συνεδρίαση που πραγματοποίησε στη Ρόδο το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι η Οικονομική Επιτροπή λογοδοτεί στο περιφερειακό συμβούλιο, δια μέσου του προέδρου της, με την υποβολή έκθεσης πεπραγμένων ανά εξάμηνο και η έκθεση συζητείται σε ειδική συνεδρίαση του σώματος.

Η έκθεση που παρουσιάστηκε χτες περιλάμβανε μία συνοπτική αλλά συνολική εικόνα του έργου της επιτροπής της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στο χρονικό διάστημα, λοιπόν, από 01/07/2022 έως 31/12/2022 η Οικονομική Επιτροπή πραγματοποίησε επτά συνεδριάσεις, εκ των οποίων έξι τακτικές και μία έκτακτη. Οι δύο συνεδριάσεις από τις επτά πραγματοποιήθηκαν με τη διαδικασία της δια περιφοράς και ελήφθησαν 287 αποφάσεις.

Επισημαίνεται ότι κατά τη συζήτηση των αποφάσεων ελήφθησαν υπόψη οι απόψεις και εισηγήσεις των υπηρεσιών καθώς και οι αποφάσεις που είχαν προηγηθεί για το κάθε θέμα και αφορούσαν σε αυτό.

Κατά τη συζήτηση του θέματος ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση είναι από το νόμο υποχρεωτική για την παρουσίαση των θεμάτων της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο απολογισμός δείχνει, όπως είπε, μία εικόνα τακτοποιημένη και νοικοκυρεμένη ενώ υπάρχει πλήρης πίνακας με λεπτομέρειες που περιλαμβάνει και τα εκτός ημερήσιας θέματα. Το περιεχόμενό του είναι σύμφωνα με όσα υπογράμμισε ο περιφερειάρχης πεντακάθαρο, διαυγές και πληροφοριακά πλήρες.

Αμέσως μετά πήραν το λόγο οι επικεφαλής των παρατάξεων καθώς και αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν για τη λειτουργία και το έργο της οικονομικής επιτροπής.

Ο Φώτης Χατζηδιάκος
Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φώτης Χατζηδιάκος, τον οποίο καλωσόρισε το προεδρείο του σώματος καθώς και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η συνεργασία του περιφερειακού συμβουλίου με τους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο είναι κρίσιμη για την πορεία των ζητημάτων του τόπου, και κανείς δεν μπορεί να είναι μόνος του σε μία μοναχική πορεία».

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδιάκος ο οποίος πέρασε και εκείνος από τα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου, δήλωσε: «είναι σαν να μην έχω φύγει ποτέ από αυτά τα έδρανα παρά το ότι έχουν περάσει 9 χρόνια. 16 χρόνια σε αυτή την αίθουσα είναι πολλά.

Είχα συνεργασία και στο παρελθόν με όλους τους τομείς αυτοδιοίκησης και ο καθένας από το δικό του μετερίζι κατέβαλε την καλύτερη προσπάθεια παρά τις όποιες αντιπαραθέσεις, αρκεί να μην ήταν σε βάρος του τόπου.

Φεύγοντας από την αυτοδιοίκηση, τα εφόδια που πήρα μέσα από την εμπειρία και τη γνώση και μέσα από τις 4 θητείες είναι το μεγάλο μου οπλοστάσιο».

Τον κ. Χατζηδιάκο καλωσόρισαν και αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι που του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εκλογές.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων