Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος της σχολικής Οικονομικής Ολυμπιάδας

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος της σχολικής Οικονομικής Ολυμπιάδας

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος της σχολικής Οικονομικής Ολυμπιάδας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 791 ΦΟΡΕΣ

Ο σχολικός πρώτος γύρος της Οικονομικής Ολυμπιάδας πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2023 και το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου ήταν εξεταστικό κέντρο, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία σε μαθητές της Α', της Β' και της Γ' λυκείου να λάβουν μέρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Λύκειο του νησιού μας, ήταν το σχολείο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών ανάμεσα σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας που έλαβαν μέρος.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου. Βασίζεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται ακόμη στην Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Κίνα και άλλες χώρες, ενώ απευθύνεται και στα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας.

Υπεύθυνος σε εθνικό επίπεδο είναι ο κ. Νίκος Ρώμπαπας.

Η σημαντικότερη πτυχή αυτού του θεσμού είναι ότι η Οικονομική Ολυμπιάδα στοχεύει ανάμεσα στα άλλα στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών και των μαθητριών λυκείου για οικονομικά θέματα.

Στις εθνικές φάσεις του διαγωνισμού την προηγούμενη σχολική χρονιά συμμετείχαν συνολικά 38.000 μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 7 χώρες.

Και στον διεθνή διαγωνισμό αργυρός ολυμπιονίκης ήταν Έλληνας, κάνοντάς μας εθνικά υπερήφανους.

Από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου τη φετινή χρονιά διακρίθηκαν περνώντας στον επόμενο γύρο, το περιφερειακό, κι επιτυγχάνοντας μεγάλο ποσοστό επιτυχίας οι μαθητές και οι μαθήτριες: Σχίζας Εμμανουήλ, Καραγιάννη Αιμιλία, Κουσουτζή Παναγιώτα, Τσάτσαλης Χάρης, Σχίζα Στεφανία-Αγάπη και Ντεμιρτζής Τζάνος.

Υπεύθυνη για την καθοδήγηση των παιδιών και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ήταν η εκπαιδευτικός - οικονομολόγος Φιλιππάκη Λίνα.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα αποτελεί ένα έναυσμα για τη μελέτη των βασικών οικονομικών εννοιών οι οποίες βοηθάνε στην κατανόηση της σύγχρονης πραγματικότητας και στη λήψη των κατά το δυνατόν καλύτερων αποφάσεων για σημαντικά θέματα της καθημερινής ζωή κάθε σύγχρονου πολίτη.

Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά να εξοικειωθούν με έννοιες που μέχρι πρότινος ήταν ακατανόητες και ασαφείς για αυτά.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά που διακρίθηκαν στον επόμενο γύρο να έχουν επιτυχία.

Διαβάστε ακόμη

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου