Οι ποδηλάτες από Ρόδο και Κω στην κορυφή του Όμνιουμ

Οι ποδηλάτες από Ρόδο και Κω στην κορυφή του Όμνιουμ

Οι ποδηλάτες από Ρόδο και Κω στην κορυφή του Όμνιουμ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 499 ΦΟΡΕΣ

Απίστευτες... μάχες και πολλές αγωνιστικές συγκινήσεις έζησαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, κατά την πρώτη μέρα διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πίστας, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων.

Ο αγώνας του Όμνιουμ είναι το πιο πρόσφατο αγώνισμα ποδηλασίας πίστας που συμπεριλήφθηκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα, καθώς διεξήχθη στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Αποτελείται από τέσσερα αγωνίσματα και είναι μια πραγματική δοκιμασία για το σύνολο των δεξιοτήτων των ποδηλατών, καθώς απαιτεί καλές ικανότητες στο σπριντ, την αντοχή και την ομαδική ποδηλασία σε γκρουπ.

Οι νικητές-νικήτριες:
Με τέσσερις επιβλητικές νίκες στην κατηγορία Κορασίδων σε τέσσερα αγωνίσματα, η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη, του Ροδήλιου ανακηρύχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος 2023 με 190 πόντους, αφήνοντας στη 2η τη Μαρία Αντωνίου του Έλαφου Ρόδου με 109 πόντους και 3η την Αναστασία Κοντολέων του ΠΔΣ Οδυσσέας με 99 πόντους.


Μεγάλη επιτυχία για το νεαρό Τιμόθεο Σιφουνιό του Κωακού Ομίλου Ποδηλασίας, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στο Όμνιουμ Παίδων με 138 πόντους. Ο ταλαντούχος ποδηλάτης είχε εξαιρετική παρουσία και έκοψε πρώτος το νήμα, αφήνοντας στη 2η θέση του βάθρου τον Βλάσιο Μητρόπουλο της ΑΕΚ Τριπόλεως που συγκέντρωσε 120 πόντους, και στην 3η τον Σωτήρη Κουφό από την ομάδα του Ροδήλιου ο οποίος συγκέντρωσε 118 πόντους.


Στην κατηγορία των Εφήβων, ο Αλέξανδρος Πολυδερόπουλος του ΠΟ. Πατρών είναι ο νέος Πρωταθλητής Ελλάδας στο Όμνιουμ, ο οποίος πάλεψε πολύ δυνατά με τους άλλους δύο ταλαντούχους ποδηλάτες, όπως ο 2ος Νικόλαος Μάνθος του Π.Γ.Σ Λάρισας, ο οποίος συγκέντρωσε 131 πόντους, και ο Σπύρος Θεοχάρης από τον ΑΠΟ Κορωπίου που τερμάτισε και ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου των νικητών συγκεντρώνοντας 129 πόντους.


Στις Νεανίδες είχαμε μια πολύ δυνατή εμφάνιση από την αθλήτρια του ΠΟ Πατρών Δέσποινα Τουρλή, η οποία τρέχει για πρώτη χρονιά στη συγκεκριμένη κατηγορία και τερμάτισε στην 1η θέση, με 2η την αθλήτρια του ΠΓΣ Λάρισας Βασιλική Κόκκαλη που συγκέντρωσε 135 πόντους και 3η την πάντα δυναμική και ταλαντούχα Κωνσταντίνα Φαρφαρά η οποία συγκέντρωσε 114 πόντους.


Γι’ άλλη μια φορά λοιπόν η ποδηλάτες και οι ποδηλάτισσες από τους συλλόγους της Ρόδου και της Κω απέδειξαν τη δυναμική τους αλλά κυρίως το πόσο σοβαρή δουλειά και προσπάθεια γίνεται στον τομέα της ανάπτυξης στην περιοχή μας.

Διαβάστε ακόμη

Στις 19 Μαΐου ο ποδηλατικός Γύρος Ατταβύρου από τον Ανταίο

Πανέτοιμος ο Φοίβος

Γ’ Εθνική Κατηγορία: Ήττα για τη Ρόδο, για το γόητρο ο Ιάλυσος

Συνέχεια μ’ ενδιαφέρον στο 24ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών στη Ρόδο

Τέσσερα παιχνίδια σήμερα για το τοπικό μπάσκετ

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Πέφτει σήμερα η αυλαία της χρονιάς

Ανταγόρας-Διαγόρας για τις Παγκορασίδες του βόλεϊ σήμερα στην Κω

Πρωταθλήτρια Παίδων στο μπάσκετ η Ακαδημία Καλύμνου!