Κόμικ για την προστασία των παιδιών εξέδωσε η εικονική επιχείρηση των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου

Κόμικ για την προστασία των παιδιών εξέδωσε η εικονική επιχείρηση των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου

Κόμικ για την προστασία των παιδιών εξέδωσε η εικονική επιχείρηση των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 994 ΦΟΡΕΣ

Κόμικ για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση δημιούργησε η εικονική επιχείρηση των μαθητών του 1ου Λυκείου Καλύμνου.

Η εικονική επιχείρηση “MagicVoice”, ιδρύθηκε με τη στήριξη του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων και στελέχη της είναι μαθητές της Α’ Λυκείου, του 1ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (JuniorAchievementGreece. https://jagreece.org/)

Σε αυτό το πρόγραμμα τουJAGreece οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να αποκτήσουν δεξιότητες, εμπειρίες, αυτοπεποίθηση, μεγαλύτερη ικανότητα λήψης αποφάσεων και συνεργασίας και αναλαμβάνουν ευθύνες και έρχονται σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο, συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν βραβεία.

Η εταιρεία, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια και υπεύθυνη του προγράμματος κ. Παναγιώτα Φράγκου, «λαμβάνοντας υπόψη τις επίκαιρες και αξιόπιστες μελέτες για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση που έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις, αποφάσισε να σχεδιάσει και να παράγει το κόμικ “Ta Panda”

Προχώρησε στην παραγωγή, σχεδίαση και διάθεση έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για κοινωνικά φαινόμενα που προβληματίζουν.»
«Η ιστορία διαδραματίζεται ανάμεσα σε ζωάκια και ο πρωταγωνιστής, το Panda, συμβουλεύει και περνάει το μήνυμα να αγαπάμε τον εαυτό μας, να τον προστατεύουμε και να λέμε Όχι σε ό,τι δεν μας αρέσει.

Θα βοηθήσει γονείς, κηδεμόνες και δασκάλους, αποτελώντας ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Φράγκου

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν οι καθηγητές κα Φράγκου Παναγιώτα, υπεύθυνη του προγράμματος, ο κ. Ιωάννης Πολυκανδρυώτης, και ο κ. Ευστάθιος Κλήμης συνεργάτες καθηγητές και η εθελόντρια σύμβουλος κα Μαρία Τρικοίλη με την αμέριστη συμπαράστασή τους βοήθησαν να φέρουμε σε πέρας ένα δύσκολο έργο που απαιτούσε συνεργατικότητα και υπευθυνότητα, αλλά και αρκετό χρόνο για να υλοποιηθεί.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην προσπάθεια ευχαριστούν επίσης τον κ. Νικόλας, Αθανασίου Ντουμπουρίδη τελειόφοιτο της Αρχιτεκτονικής Σχολής Αθηνών για την ψηφιακή σχεδίαση του κόμικ, την InspirationalMentor κα Έλλη Ανδριοπούλου διευθύνουσα σύμβουλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη συνεργασία τη στήριξη και την καθοδήγησή της.

Την εικονική εταιρεία απαρτίζουν οι:
Αγάπη Καμπούρη: Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος
Γεώργιος Σαρούκος: Διευθυντής Παραγωγής και Σχεδίασης
Καλλιόπη Στελλάτου: Διευθύντρια Γραφιστικού τμήματος
Κωνσταντίνα Μπαϊράμη: Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Άννα Ελένη: Διευθύντρια Οικονομικών
Σοφία Σαββοπούλου: Διευθύντρια Πωλήσεων
Ιωάννης Τηλιακός: Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων
Εμμανουήλ Σκουτέλλης : Διευθυντής Διοίκησης

Το κόμικ “Ta Panda” μαθαίνει στο παιδί, να αγαπάει τον εαυτό του, να τον προστατεύει, να θέτει όρια, να λέει ΟΧΙ και ήδη παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα όπου υπήρξαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την προσπάθεια.

Οι χαρακτήρες όπως το αρκουδάκι Panda, το ελαφάκι, ο ιπποπόταμος και οι όμορφες εικόνες, δίνουν αβίαστα, ένα εργαλείο πρόληψης στον γονέα για την παιδική κακοποίηση.

 

Διαβάστε ακόμη

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!