Με πείσμα ο Κολοσσός... συνήλθε και κέρδισε τον Άρη στην Καλλιθέα

Με πείσμα ο Κολοσσός... συνήλθε και κέρδισε τον Άρη στην Καλλιθέα

Με πείσμα ο Κολοσσός... συνήλθε και κέρδισε τον Άρη στην Καλλιθέα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 847 ΦΟΡΕΣ

Μια ακόμη σημαντική νίκη βαθμολογικά αλλά και …ψυχολογικά, μια μάλιστα αγωνιστική πριν τα play off πήρε σήμερα ο Κολοσσός στο κλειστό της Καλλιθέας με αντίπαλο τον Άρη. Αν και οι «θαλασσί» δεν ξεκίνησαν καλά τον αγώνα, στη συνέχεια έκαναν πολύ καλό παιχνίδι και με κορυφαίους, ειδικά στην τέταρτη περίοδο, τους Σμιθ και Ντίξον έφτασαν στο 96-90.

 

Πώς κύλησαν οι περίοδοι

 

Γρήγορο παιχνίδι στην πρώτη περίοδο, με τον Άρη να …πατάει κάπως καλύτερα στο παρκέ, ειδικά στο ξεκίνημα, και τον Κολοσσό προς το τέλος να ισορροπεί, βρίσκοντας περισσότερες λύσεις και στο σκοράρισμα. Πάντως και οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε λάθη, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν σαφή σημεία ανωτερότητας, ώστε να προκύψει αυτό το 15-18.

 

Βελτιωμένος ο Κολοσσός στη δεύτερη περίοδο, «ροκάνισε» τη διαφορά και στα 4.52’’ πριν τη λήξη της κατάφερε μάλιστα να μπει για πρώτη φορά στον αγώνα μπροστά στο σκορ. Από κείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι επέβαλαν ρυθμό και με καλές άμυνες, 14-2 σερί και περισσότερη σιγουριά στα σουτ έφτασαν στο ημίχρονο στο 41-32.

 

Ο Κολοσσός δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του μομέντουμ και στην τρίτη περίοδο, με αποτέλεσμα ο Άρης να βρει και πάλι τα … πατήματά του, ισοφαρίζοντας 45-45 στα 5.37’’ πριν τη λήξη της. Στη συνέχεια ο αγώνας πήγε πόντο-πόντο για το 58-58 και μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια…

 

Στην τέταρτη περίοδο ο Κολοσσός έδωσε ένα …ρεσιτάλ, με τον Σμιθ και τον Ντίξον να το …παίρνουν πάνω τους και να είναι απολύτως ψύχραιμοι από τις βολές ακόμα κι όταν το παιχνίδι πήγε στην τακτική των φάουλ… Το τελικό 96-90 αντικατοπτρίζει κυρίως το πείσμα του Κολοσσού για μια νίκη ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας.

 

 

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 41-32 (ημ.), 58-58, 96-90

 

Διαιτησία: Τσολάκος, Σώμος, Αναστόπουλος

 

Κολοσσός (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος, Ντίξον 20 (4), Χατζηδάκης 13, Κατσίβελης 7, Γιαννόπουλος 3 (1), Σμιθ 28 (4), Μορέιρα 10, Κόφεϊ 10, Τιγκ 2, Χατζηνικόλας 3 (1).

 

Άρης (Καστρίτης): Χόρκλερ 11 (1), Γκούντουιν 12, Τολιόπουλος 20 (4), Νότι 17 (3), Νετζήπογλου 8 (1), Μίτρου Λονγκ 12 (2), Σανόγκο, Καβαδάς 2, Φίλλιος 8 (2), Χριστίδης, Χάγκινς.

Διαβάστε ακόμη

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς