Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κλιμάκιο του ΚΚΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 449 ΦΟΡΕΣ

Τις υπηρεσίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Φραζή.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση και πλούσια συζήτηση με τους εργαζόμενους της υπηρεσίας για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από την μια η Αρχαιολογική Υπηρεσία αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, λόγω του γεγονότος πως δεν γίνονται νέες προσλήψεις εδώ και πολλά χρόνια. Από την άλλη οι υπάλληλοι της υπηρεσίας στην προσπάθεια να κάνουν τη δουλειά τους, σύμφωνα με την επιστήμη τους και την ισχύουσα νομοθεσία, έρχονται αντιμέτωποι και στοχοποιούνται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που μπροστά στα κέρδη τους δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ στην τοποθέτηση του σημείωσε μεταξύ άλλων, πως το περιστατικό με τον αρχαιολόγο στην Μύκονο δεν είναι τυχαίο, αλλά οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχοντας τις πλάτες των κυβερνήσεων και του κράτους, επιχειρούν να αλώσουν τα πάντα, παραλίες, προστατευόμενες νησίδες, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Το ΚΚΕ έχει απαιτήσει να διερευνηθεί άμεσα και πλήρως η υπόθεση της εγκληματικής επίθεσης στον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι.

Το κράτος πρέπει να πάρει εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Να εφαρμόζεται ο αρχαιολογικός νόμος ώστε να προστατευθεί ο αρχαιολογικός πλούτος, το φυσικό κάλλος και ο πολιτισμός και στο νησί μας από τις αυθαιρεσίες στις παραλίες Γλύστρας, Λίνδου, Αγάθης, Στεγνών Αρχαγγέλου και άλλων που βρίσκονται εντός κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων.

Τόνισε επίσης ότι η πολιτική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που υπηρετεί το επιχειρηματικό κέρδος σε όλα τα επίπεδα, είναι που βρίσκεται πίσω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι στη δουλειά τους αλλά και πίσω από όλα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα (υγεία, παιδεία, μισθούς, συντάξεις, ακρίβεια, ασφάλεια κ.α.).

Απέναντι σε όλη αυτή την μαυρίλα, υπάρχει η αισιόδοξη πλευρά που είναι οι αγώνες των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπως στην Γαλλία.

Αυτοί όλοι οι μεγάλοι αγώνες που αναπτύσσονται μπορούν να γίνουν σήμερα πιο αποτελεσματικοί, με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ, στις ερχόμενες εκλογές.

Γιατί, είναι δεδομένο πως όποιο χρώμα και να έχει η επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει την επίθεση στον λαό για να θωρακίσει τα κέρδη του κεφαλαίου. Όμως ο λαός μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια, με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ, ώστε σήμερα να εμποδίσουμε τα χειρότερα και αύριο να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές, για μια κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο