Euromedica Ρόδου: Ανάπτυξη Κέντρου Χειρουργικής Ογκολογίας με ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις

Euromedica Ρόδου: Ανάπτυξη Κέντρου Χειρουργικής Ογκολογίας με ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις

Euromedica Ρόδου: Ανάπτυξη Κέντρου Χειρουργικής Ογκολογίας με ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2874 ΦΟΡΕΣ

O γενικός χειρουργός ιατρός-συνεργάτης της Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου κ. Τσαμπίκος Πετρωνιάτης MD FEBS(MIS) FEBS (SurgOnc) έλαβε ευρωπαϊκή πιστοποίηση στη χειρουργική ογκολογία. Ο επίσημος οργανισμός πιστοποιήσεων χειρουργικών εξειδικεύσεων UEMS, με έδρα τις Βρυξέλλες του απέδωσε τον τίτλο Fellow of the European Board of Surgery inSurgical Oncology (Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χειρουργικής Ογκολογίας).

Οι πιστοποιήσεις αυτές αποδίδονται κατόπιν ελέγχου του κλινικού έργου του ιατρού και κατόπιν εξετάσεων από επιτροπές διακεκριμένων χειρουργών, από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Σε συνδυασμό με τον αντίστοιχο τίτλο στη λαπαροσκοπική/ελάχιστα επεμβατική Χειρουργική που κατέχει, ο κ. Πετρωνιάτης γίνεται ο μοναδικός γιατρός στην ειδικότητά του στην Ελλάδα που φέρει και τις δυο ανώτερες ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις.

Ο κ. Πετρωνιάτης είναι πτυχιούχος της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας και κάτοχος δύο γερμανικών τίτλων ειδικότητας, της γενικής χειρουργικής και της ειδικής χειρουργικής των σπλάχνων.

Στο πλαίσιο της σύγχρονης ιατρικής προσέγγισης των ογκολογικών ασθενών, που επιβάλλει την εξατομικευμένη αντιμετώπιση των χειρουργικών και ιδιαίτερα των ογκολογικών παθήσεων, η Εuromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου δημιουργεί εξειδικευμένο κέντρο ιατρών με εκπαίδευση και πιστοποιήσεις στο αντικείμενό τους, εφαρμόζοντας τα πλέον σύγχρονα διεθνή πρότυπα.

‘Ηδη συνεργάζονται με την Κλινική διακεκριμένοι ιατροί των Αθηνών και του εξωτερικού:
Ο κ. Φοίβος Ηρακλείδης MD MSc (UCL) FEBS (Breast Surgery), ογκοπλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός μαστού, διευθυντής στο Frimley Health NHS Foundation Trust του Ηνωμένου Βασιλείου, με έντονη διδακτική και ερευνητική δραστηριότητα σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια UCL και King’s College London του Λονδίνου.

Ο Δρ Αβραάμ Άσση MD, MSc, ειδικός ογκολόγος παθολόγος στα Νοσοκομεία της Αθήνας Ερρίκος Ντυνάν HospitalCenter, Metropolitan General, Μητέρα και Therapis, ιατρός με έντονη κλινική και ερευνητική δραστηριότητα σε ένα ευρύ φάσμα συμπαγών κακοηθειών και νεοπλασιών με συμμετοχή σε πληθώρα Διεθνών και Ελληνικών Ογκολογικών Εταιρειών όπως ASCO, ESMO, ESGO, HESMO.

Η εξειδικευμένη ομάδα των ιατρών προσεγγίζει τον ογκολογικό ασθενή ολιστικά με τη διενέργεια εβδομαδιαίων ογκολογικών συμβουλίων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ογκολογικών κέντρων του εξωτερικού και αναλαμβάνει τη διαχείριση και θεραπεία με βάση τα πιο σύγχρονα δεδομένα της χειρουργικής ογκολογίας.

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα καλύτερα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για ογκολογικούς ασθενείς επιτυγχάνονται όταν υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες από ομάδες ιατρών, οι οποίοι συνεργάζονται και αλληλεπιδρούν με τον ασθενή και το περιβάλλον του, λαμβάνοντας υπόψη τις θεραπευτικές επιλογές, καθώς και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε αρρώστου. Αυτό μεταφράζεται σε καλύτερο έλεγχο της νόσου και σε βελτίωση των ποσοστών επιβίωσης.

Τα τελευταία χρόνια έχουν επιτευχθεί σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή με επαναστατικές θεραπείες, χειρουργικές και φαρμακευτικές.

Στις περισσότερες δυτικές χώρες για τη θεραπεία του καρκίνου έχει καθιερωθεί η στενή συνεργασία μεταξύ ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων.

Επιβάλλεται η συζήτηση όλων των περιστατικών σε εβδομαδιαία βάση σε ογκολογικά συμβούλια κατά τα οποία λαμβάνονται από κοινού οι αποφάσεις για τη θεραπεία κάθε ασθενή ξεχωριστά. Με τον τρόπο αυτό, για κάθε άτομο προκύπτει το πιο κατάλληλο και το πιο στοχευμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει τη χειρουργική επέμβαση, τη χημειοθεραπεία, τη στοχευμένη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, την ακτινοβολία και άλλες θεραπείες.

Η ομάδα των ιατρών που συνεργάζονται με τη Euromedica Γενική Κλινική είναι παρούσα ανά πάσα στιγμή, στη διάθεση των ασθενών της Ρόδου και ευρύτερα των Δωδεκανήσων, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν από τα απλά μέχρι και τα πιο σύνθετα περιστατικά καρκίνου σε όργανα του γαστρεντερικού συστήματος (παχέος εντέρου, στομάχου). του μαστού, των ενδοκρινών αδένων και του δέρματος.

Η Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου ανήκει στον όμιλο Euromedica, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα. Ο όμιλος διαθέτει 6 Κλινικές σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο και Κοζάνη, 23 Διαγνωστικά Κέντρα, ένα Κέντρο Αποκατάστασης, Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, 3 Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και ένα Κέντρο Κοσμητικής Δερματολογίας. Οι υπηρεσίες του ομίλου εκτείνονται σε e-services μέσω της εταιρίας Euromednet, καθώς και σε προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού μέσω της Mediss.

Διαβάστε ακόμη

Πάμε Στοίχημα: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

To ΝΕΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ των Super Market Παναγιωτάς είναι εδώ!

ΚΙΤΡΙΝΟ ή ΠΡΑΣΙΝΟ τι να επιλέξω;

Sissitio ...Πανδαισία γεύσεων, αισθήσεων και εμπειριών

Τα Mymarket στηρίζουν για 2η χρονιά τους εργαζομένους τους που θέλουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους!

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Η Meeting Point Hotel Management Hellas, αναζητά για τα ξενοδοχεία της στη Ρόδο, που φέρουν τα brands LABRANDA, Βοηθό Λογιστή

Νέους συνεργάτες για να στελεχώσουν το δυναμικό της αναζητά η Caterplus