Αλματώδη αύξηση σημείωσε το σαββατοκύριακο η τουριστική κίνηση

Αλματώδη αύξηση σημείωσε το σαββατοκύριακο η τουριστική κίνηση

Αλματώδη αύξηση σημείωσε το σαββατοκύριακο η τουριστική κίνηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1022 ΦΟΡΕΣ

Αλματώδη αύξηση σημείωσε το σαββατοκύριακο η τουριστική κίνηση στο αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ο αριθμός των επισκεπτών εκτινάχθηκε στα ύψη.

Όπως αποδεικνύεται, ο Απρίλιος μπήκε δυναμικά και έτσι αναμένεται να εξελιχθεί, καθώς οι πτήσεις μέρα με τη μέρα πολλαπλασιάζονται και ο αριθμός των επισκεπτών αυξάνεται. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου ήρθαν στη Ρόδο περίπου 9.000 τουρίστες, νούμερο που πλησιάζει αυτό που διαμορφώθηκε όλο το Μάρτιο από πλευράς κίνησης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη «Ροδιακή» ο αερολιμενάρχης Ρόδου Βασίλης Καταβενάκης, το προηγούμενο σαββατοκύριακο προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» συνολικά 50 πτήσεις, ( 26 το Σάββατο και 24 την Κυριακή) με τις οποίες ήρθαν στο νησί μας συνολικά 8.949 τουρίστες ( 4.664 το Σάββατο και 4.285 την Κυριακή).

Σημειώνεται ότι το Μάρτιο προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιό μας 67 πτήσεις με τις οποίες ήρθαν περίπου 10.500 τουρίστες.

Πρόκειται για νούμερα που κινούνται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, τα οποία μας επιτρέπουν να μιλάμε πλέον με βεβαιότητα για την πολύ καλή εξέλιξη της φετινής σεζόν στο νησί.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι σχεδόν όλες οι αγορές έχουν ανοίξει, όμως τα πρωτεία κρατούν η αγγλική και η γερμανική αγορά. Καθώς πλησιάζουμε στο Πάσχα των Καθολικών θα έχουμε όλο και περισσότερες πτήσεις από την Ευρώπη, γεγονός που θα οδηγήσει και σε άνοιγμα όλων των υπόλοιπων ξενοδοχείων στο νησί μας.

Μάλιστα φέτος διαγράφεται νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών καθώς εκτός απροόπτου και λόγω του ότι η σεζόν ξεκίνησε δύο εβδομάδες νωρίτερα από ότι πέρσι, αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός τουριστών στο νησί.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου