Σημαντικό μέρος και του φετινού Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου οι μαθητές

Σημαντικό μέρος και του φετινού  Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου οι μαθητές

Σημαντικό μέρος και του φετινού Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου οι μαθητές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 327 ΦΟΡΕΣ

Όπως στην προ κορωνοϊού εποχή, έτσι και φέτος, η οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου απέστειλε επιστολή στους επικεφαλής Α’/Βάθμιας και Β’/Βάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας, αλλά και σε διευθυντές σχολείων, ώστε μαθητές και μαθήτριες να συμμετάσχουν στους παράλληλους αγώνες και να νοιώσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία. Στις 30 Απριλίου θα διεξαχθούν τα 1000μ. για τα παιδιά του δημοτικού, ενώ μαθητές και μαθήτριες μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να συμμετάσχουν στα 5 και 10 χλμ.


Αναλυτικά η επιστολή:
«Αξιότιμες/ οι Κυρίες/ Κύριοι,
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη διοργάνωση του 8ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2023.
Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου, πλήρως πιστοποιημένος απο τον ΣΕΓΑΣ, την IAAF, τη Διεθνή Ομοσπονδία Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, συνδιοργανώνεται απο την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη του ΔΟΠΑΡ και του δήμου Ρόδου.


Παράλληλα με το Αγώνισμα του Μαραθωνίου στα 42 χλμ. θα διεξαχθούν και αγώνες Ημιαμαραθωνίου, δρόμου 10 χλμ, δρόμου 5 χλμ και (μόνο για παιδιά Δημοτικού Σχολείου) δρόμος 1.000μ.


Παροχή προς τους συμμετέχοντες: Η τσάντα, το αναμνηστικό μπλουζάκι, ο αριθμός συμμετοχής, η ηλεκτρονική χρονομέτρηση, το αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, παροχή ιατρικών υπηρεσιών και πιστοποιητικό συμμετοχής on line, ενώ για τον παιδικό αγώνα (μόνο Δημοτικά Σχολεία) περιλαμβάνει αναμνηστικό μπλουζάκι, μετάλλιο, παροχή νερού και παροχή ιατρικών υπηρεσιών.


Θα είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές σας να συμμετάσχουν σε έναν Διεθνή Αγώνα με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται και να αποκτήσουν εμπειρία από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.


Να σημειώσουμε ότι σας επισυνάπτουμε την ομαδική αίτηση εγγραφής η οποία αφορά ομαδικές συμμετοχές σχολείων για τα 1.000 μέτρα Δημοτικών Σχολείων (για λόγους ασφαλείας και ομαλής διεξαγωγής του παιδικού αγώνα- 1000μ. θα συμμετάσχουν μόνο 800 μαθητές) και τα 5.000 μέτρα για Γυμνάσια και Λύκεια.
Τα σχολεία που ενδιαφέρονται, μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής, την εγγραφή και τις δυνατότητες εθελοντικής δραστηριότητας στην ιστοσελίδα: https://rhodesmarathon.gr/


-Οι εγγραφές συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις αποστάσεις του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 5 και των 10 χλμ, στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr


-Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η [εριφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου (Νέα Πτέρυγα), ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που «διατρέχει» τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.


https://www.rhodesmarathon.gr/
https://www.facebook.com/roads2rhodes/
https://www.instagram.com/roadstorhodes/»

Διαβάστε ακόμη

Δεν είχε λύσεις ο Κολοσσός H Hotels Collection στο Περιστέρι...

Για την πρόκριση στους «8» η ομάδα βόλεϊ Παίδων του Φοίνικα

Στην Πτολεμαΐδα οι Εφοριακοί της Δωδεκανήσου για το 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5x5

Τα αποτελέσματα στον αγώνα «Τάμα 2024» του ΑΣΙΑΘ Ρόδου

Διγενής Κοσκινού: Ο Μιχάλης Μαχραμάς αναλαμβάνει πρόεδρος

Τα αποτελέσματα του «2ου Δάφνινου Αγώνα» στο φράγμα της Απολακκιάς

PLAY OUT - SUPER LEAGUE 2: Με δύο απουσίες ο Διαγόρας

Στο “Ιnternational Jumping Meeting” συμμετέχει η Νικόλ Κυριακοπούλου