Συνεχίζουν τη δράση τους οι απατεώνες εμφανιζόμενοι ως υπάλληλοι της περιφέρειας

Συνεχίζουν τη δράση τους οι απατεώνες  εμφανιζόμενοι ως υπάλληλοι της περιφέρειας

Συνεχίζουν τη δράση τους οι απατεώνες εμφανιζόμενοι ως υπάλληλοι της περιφέρειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 948 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζουν ακάθεκτοι τη δράση τους οι απατεώνες που υποδύονται υπαλλήλους της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να αποσπάσουν με διάφορους τρόπους στοιχεία και χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες η περιφέρεια σε ανακοίνωσή της είχε επισημάνει τη δράση κυκλώματος ζητώντας από όσους συνεργάζονται με τις υπηρεσίες της να είναι προσεκτικοί στις συναλλαγές τους και να μη δίνουν σε καμία περίπτωση πληροφορίες, ακόμα και αν οι απατεώνες υποδύονται υπαρκτά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες προχτές άγνωστοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν επιχείρηση που συνεργάζεται με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χωρίς όμως να το καταφέρουν καθώς κίνησαν υποψίες στους υπεύθυνους που κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Οι επιτήδειοι χρησιμοποίησαν μάλιστα το όνομα προϊσταμένου υπηρεσίας για να γίνουν πειστικοί ώστε να καταφέρουν να εξαπατήσουν την επιχείρηση.

Φαίνεται λοιπόν ότι το κύκλωμα εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στην περιοχή μας παρά τη γνωστοποίηση του θέματος μετά από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τότε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία ανέφερε τα εξής:

«Προσοχή: Τηλεφωνική απάτη (voice phising), όπου οι καλούντες υποδύονται υπηρεσίες της περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Κύκλωμα απατεώνων επιτίθεται σε προμηθευτές / αναδόχους έργων.

Μια νέα μέθοδος κακόβουλης επίθεσης παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες από κύκλωμα απατεώνων. Αυτή τη φορά, οι επιτιθέμενοι υποδύονται υπαλλήλους της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, χρησιμοποιώντας υπαρκτά ονοματεπώνυμα, με σκοπό να αποσπάσουν, από εταιρείες προμηθευτών και αναδόχων έργων, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών IBAN και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες με το πρόσχημα τεχνικού προβλήματος στις πληρωμές.

Προσοχή: Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν ζητάνε ποτέ μέσω τηλεφώνου στοιχεία IBAN.

Οι υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προειδοποιούν προμηθευτές και αναδόχους: «Μη δίνετε κανένα στοιχείο από το τηλέφωνο. Ενημερώστε συνεργαζόμενους αναδόχους για την τηλεφωνική / ηλεκτρονική απάτη».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας