Προχωρούν οι διαγωνισμοί για τους ομπρελάδες στη Ρόδο

Προχωρούν οι διαγωνισμοί για τους ομπρελάδες στη Ρόδο

Προχωρούν οι διαγωνισμοί για τους ομπρελάδες στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1579 ΦΟΡΕΣ

Το «πράσινο φως» στον δήμο της Ρόδου να διενεργήσει διαγωνισμούς, και στους ομπρελάδες να «κατέβουν» στις παραλίες με σύμβαση για τα επόμενα τρία χρόνια, δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με την επιστολή αποδοχής συνεργασίας που του απέστειλε η ΕΤΑΔ.

Ως γνωστόν, μετά το θέμα που έχει ανακύψει με το περίφημο άρθρο 71 που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 23 Μαρτίου από τη Βουλή, αιφνιδιάζοντας τους δήμους που έχουν τουριστικά ακίνητα ανά τη χώρα, με πρώτον απ’ όλους βέβαια τον δήμο Ρόδου, αφότου ενημερώθηκαν για την εξέλιξη αυτή βρίσκονται «στα κάγκελα» καθώς εκτιμούν ότι, με αυτό τον τρόπο οι «χρυσοφόρες» παραλίες φεύγουν από τη διαχείρισή τους και πηγαίνουν στη διαχείριση της ΕΤΑΔ και θεωρούν ότι εκτός από την απώλεια εσόδων που θα έχουν, καθιστά το εργασιακό μέλλον εκείνων που τις εκμισθώνουν εδώ και πολλά χρόνια-αρκετοί επί δεκαετίες στο νησί μας-ιδιαίτερα επισφαλές.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία και δεκάδων «ομπρελάδων», η απόφαση που ελήφθη, εκτός από την ανάδειξη του θέματος σε κεντρικό επίπεδο, ήταν ότι μόλις έρθει η διαβεβαίωση που ζήτησε ο δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, από την ΕΤΑΔ και τον πρόεδρό της κ. Μπαλωμένο, ο δήμος θα προχωρήσει στους διαγωνισμούς, όπως γίνεται κάθε φορά, και οι ομπρελάδες (σ.σ. εννοείται και εκείνοι που εκμισθώνουν θαλάσσια μέσα αναψυχής) θα μπορέσουν να «κατέβουν» στις παραλίες.

Μάλιστα, στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Καμπουράκης επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η παραχώρηση της εκμετάλλευσης θα πρέπει να είναι για τρία χρόνια.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, λοιπόν, με την επιστολή της η ΕΤΑΔ, δίνει τη δυνατότητα στον δήμο Ρόδου να διενεργήσει τη διαγωνιστική διαδικασία, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια, και να υπογράψει σύμβαση με τους εκμισθωτές για τρία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι, στην επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το «παρών» έδωσε και ο βουλευτής Δωδεκανήσου του κυβερνώντος κόμματος, πρώην υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος έπειτα από συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, κατέθεσε την πρόταση για σύναψη ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΕΤΑΔ και του δήμου.

Αυτό το μνημόνιο συνεργασίας -λένε οι ίδιες πληροφορίες- αναμένεται ότι θα υπογραφεί σήμερα και, μεταξύ άλλων, θα αναφέρεται ότι ο δήμος θα αποδίδει κάποια έσοδα από την εκμετάλλευση των παραλιών στην ΕΤΑΔ.

Όπως είχε επισημάνει στην επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρώην υφυπουργός, με το άρθρο αυτό δεν αλλάζει κάτι στη διαγωνιστική διαδικασία για την εκμίσθωση των παραλιών που ανήκουν στο υπουργείο Οικονομικών ή του λεγόμενου παλαιού αιγιαλού αλλά γι’ αυτές που έχουν τουριστικά ακίνητα τα οποία ανήκουν στην ΕΤΑΔ, που όμως στη Ρόδο είναι πάρα πολλά.

Τέλος, άμεσα αναμένεται να σταλεί και η εγκύκλιος της ΕΤΑΔ για τη λειτουργία των παραλιών που είναι στη διαχείρισή της, φέτος το καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί