Βούλγαρος κατηγορείται για έξι κλοπές και τρεις απόπειρες

Βούλγαρος κατηγορείται για έξι κλοπές και τρεις απόπειρες

Βούλγαρος κατηγορείται για έξι κλοπές και τρεις απόπειρες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 499 ΦΟΡΕΣ

Για έξι κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής σε ενοικιαζόμενα δωμάτια της Ρόδου κατηγορείται 42χρονος αλλοδαπός βουλγαρικής καταγωγής ο οποίος θα δικαστεί σήμερα, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η σύλληψη του 42χρονου αλλοδαπού μαζί με έναν 26χρονο επίσης βουλγαρικής καταγωγής είχε γίνει τον Σεπτέμβρη του 2016 και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν σε δίκη για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους που ενώθηκαν για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία τελεσμένες και σε απόπειρα, τελεσθείσες κατ’ εξακολούθηση.


Το καλοκαίρι του 2017 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου που δίκασε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, έκρινε ένοχους τους δύο αλλοδαπούς και επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής ο 42χρονος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 5 Απριλίου.


Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2016 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων που είχε στη διάθεσή της.


Το διάστημα εκείνο είχαν πυκνώσει οι καταγγελίες για κλοπές διάφορων αντικειμένων από ενοικιαζόμενα δωμάτια. Όπως προέκυψε από την προανάκριση που έκανε η αστυνομία, οι δύο Βούλγαροι είχαν έρθει στο νησί μας από την Κρήτη και διέμεναν στο Φαληράκι.


Οι δράστες χρησιμοποιώντας ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο κινούνταν στις περιοχής του Φαληρακίου, στ’ Αφάντου και στην πόλη της Ρόδου όπου αρχικά επέλεγαν το τουριστικό κατάλυμα στο οποίο θα «χτυπούσαν», λαμβάνοντας κυρίως υπόψη τους την εύκολη πρόσβαση στα δωμάτια. Στη συνέχεια έμπαιναν μέσα από τις ανασφάλιστες πόρτες και αφαιρούσαν χρήματα ή αντικείμενα των ενοίκων.


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, η «δραστηριότητα» των δύο αλλοδαπών τοποθετείται χρονικά από τις 4 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2016, οπότε και φέρονται να διέπραξαν 6 κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής.


Στην κατοχή των δραστών και μετά από έρευνα που έγινε στο χώρο που διέμεναν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ως μέσω διευκόλυνσης
• Τα χρηματικά ποσά των 335 ευρώ, και 600 ρουβλίων Ρωσίας
• Μέρος των κλοπιμαίων


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.
Μετά τις απολογίες τους με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας και οι δύο είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και είχαν οδηγεί στις φυλακές.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες