Στελέχη της Fraport συναντήθηκαν χθες με τους ιδιοκτήτες λεωφορείων

Στελέχη της Fraport συναντήθηκαν χθες με τους ιδιοκτήτες λεωφορείων

Στελέχη της Fraport συναντήθηκαν χθες με τους ιδιοκτήτες λεωφορείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1797 ΦΟΡΕΣ

Διευθυντικά στελέχη της Fraport Greece από την Αθήνα ήρθαν χθες στη Ρόδο για να συναντηθούν με τη διοίκηση του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και να συζητήσουν το θέμα που προέκυψε με το κόστος εισόδου των οχημάτων αυτών στους χώρους στάθμευσης του αεροδρομίου.

Εκπρόσωποι του σωματείου με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Δράκο ζήτησαν να μην ισχύσουν οι νέες τιμές που αποφάσισε η εταιρεία, καθώς πρόκειται για υπερβολικά υψηλά ποσοστά αύξησης σε σχέση με πέρσι, που αγγίζουν τα όρια του παράλογου.

Από την πλευρά της η εταιρεία δεν φάνηκε να κατανοεί τις θέσεις του σωματείου και μάλιστα οι εκπρόσωποί τους, πρότειναν στους ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων να… μετακυλίσουν το κόστος στους πράκτορες!

Μετά από αρκετή συζήτηση και αφού δεν δόθηκε καμία απάντηση στο σωματείο, οι απεσταλμένοι της Fraport Greece, δήλωσαν ότι θα μεταφέρουν τα αιτήματα στη διοίκηση η οποία θα συνεδριάσει για να αποφασίσει σχετικά και να στείλει εγγράφως την απάντησή της.

Όπως είπαν η απάντηση θα δοθεί εντός του μήνα, αλλά μέχρι τότε οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν κανονικά για να εισέρχονται στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.

Πάντως, όπως δήλωσε η εταιρεία, η συμφωνία είναι δεσμευτική για τους ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων καθώς επικυρώθηκε από την ΓΕΠΟΕΤ στην οποία υπάγεται και το σωματείο της Ρόδου, αν και όπως υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποί του αυτό δεν ισχύει καθώς το σωματείο τους ανήκει στην κατηγορία των οδικών μεταφορέων και συγκεκριμένα στις τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορέων ( ΤΟΕΜ).

Κατά τη συζήτηση τα μέλη της διοίκησης του σωματείου που παρευρέθηκαν εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις υπέρογκες αυξήσεις υπογραμμίζοντας ότι είναι παράλογο και εξωφρενικό πέρσι κάθε πούλμαν να πληρώνει για την ετήσια κάρτα εισόδου του 100 ευρώ και φέτος να πρέπει να πληρώσει 700 ευρώ, ποσό που προέκυψε μετά την έκπτωση του 50% που προσέφερε η εταιρεία στο αρχικό ποσό των 1.300 ευρώ!

Μάλιστα, όταν συμπατριώτες μας ιδιοκτήτες λεωφορείων κατά τη συζήτηση αναρωτήθηκαν γιατί το αντίστοιχο ποσό που πληρώνουν τα οχήματα αυτά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με διαχειρίστρια επίσης τη Fraport Greece είναι μόλις… 50 ευρώ, πήραν την απάντηση ότι πρόκειται για ειδική περίπτωση.

Παράλογο είναι όμως και το ότι το κοστολόγιο είναι το ίδιο είτε αν ένα τουριστικό λεωφορείο δουλεύει όλη τη σεζόν δηλαδή για 7 και 8 μήνες, είτε αν δουλεύει για λιγότερο διάστημα, καθώς υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις.

Επίσης τέθηκε και το θέμα της ανεπάρκειας των θέσεων στάθμευσης με την επισήμανση ότι ειδικά τις μέρες Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Τίθεται μάλιστα και θέμα ασφάλειας, καθώς στριμώχνονται τα οχήματα για να χωρέσουν, αναγκαζόμενα να κάνουν συνέχεια ελιγμούς, ενώ την ίδια στιγμή ενδιάμεσα περνούν οι τουρίστες. Στην ερώτηση τι γίνεται αν συμβεί ατύχημα; η απάντηση που έδωσαν ήταν ότι… αυτό είναι άλλο θέμα!

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι το σωματείο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του καθώς δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση εκπρόσωπος της περιφέρειας και του δήμου παρά το ότι κλήθηκαν για να στηρίξουν τα αιτήματά του.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας