Στον ανακριτή υπεύθυνοι για τη λειτουργία ξενοδοχείου στη Ρόδο - Στο κατάλυμα διέμεναν 44 μετανάστες

Στον ανακριτή υπεύθυνοι για τη λειτουργία ξενοδοχείου στη Ρόδο - Στο κατάλυμα διέμεναν 44 μετανάστες

Στον ανακριτή υπεύθυνοι για τη λειτουργία ξενοδοχείου στη Ρόδο - Στο κατάλυμα διέμεναν 44 μετανάστες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4274 ΦΟΡΕΣ

Για εγκληματική οργάνωση και εξασφάλιση καταλύματος σε παράνομους μετανάστες, κατηγορούνται 51χρονος και 41χρονη που συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι λειτουργίας μικρού ξενοδοχείου στη Ρόδο.

Στα διαμερίσματα της επιχείρησης εντοπίστηκαν να διαμένουν συνολικά 44 αλλοδαποί που είχαν έρθει το προηγούμενο διάστημα στο νησί μας, καθώς και άλλοι τέσσερις οι οποίοι κατείχαν διάφορα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι δύο Έλληνες συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Ηλία Ζωγραφίδη και Στέλιο Κιουρτζή, προσήχθησαν χθες ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου η οποία αφού τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, τους παρέπεμψε στην ανάκριση. Τόσο ο 51χρονος όσο και η 41χρονη κρατούνται προκειμένου την προσεχή Κυριακή να απολογηθούν στον ανακριτή Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου τα οποία προχθές (5 Απριλίου) στις 9 το πρωί, παρουσία δικαστικού λειτουργού έκαναν έφοδο σε ξενοδοχειακή μονάδα σε χωριό της δυτικής πλευράς του νησιού μας όπου και εντόπισαν 44 μετανάστες να διαμένουν εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί φέρονται να είχαν έρθει στο νησί μας παράνομα τις προηγούμενες ημέρες.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, οι Λιμενικοί έκαναν δεύτερο έλεγχο στο ίδιο κατάλυμα όπου και εντόπισαν άλλους τέσσερις αλλοδαπούς από τη Συρία ηλικίας 33, 41, 28 και 29 ετών αντίστοιχα.

Οι αλλοδαποί βρέθηκαν να κατέχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη (κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος).

Πάντως και οι δύο Έλληνες αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται και αναμένεται να δώσουν αναλυτικά εξηγήσεις στις 9 Απριλίου κατά τις απολογίες τους.

Έως τότε συνεχίζεται η κράτησή τους.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο