Αντώνης Καμπουράκης: Το 35-40% των ξενοδοχείων είναι σε λειτουργία

Αντώνης Καμπουράκης: Το 35-40% των ξενοδοχείων είναι σε λειτουργία

Αντώνης Καμπουράκης: Το 35-40% των ξενοδοχείων είναι σε λειτουργία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 861 ΦΟΡΕΣ

«Το νησί είναι ανοικτό. Το 35 με 40% των ξενοδοχείων είναι σε λειτουργία όπως και τα εστιατόρια. Όλα είναι έτοιμα για τη σεζόν», δήλωσε στο δελτίο Ειδήσεων του One Chanel o δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Σε ερώτηση αν η Ρόδος είναι το νησί που κάνει ποδαρικό στον τουρισμό, ο δήμαρχος δήλωσε: «Κάθε χρόνο τα αποτελέσματα στον τουρισμό είναι αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς και προσπάθειας. Τα τελευταία δύο χρόνια όλοι συνεργάστηκαν εξαιρετικά. Φέτος έχουμε ήδη 11.000 αφίξεις έναντι 2.000 πέρσι. Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο μπήκε στο λιμάνι μας την Πρωτοχρονιά»

Σε ό,τι αφορά την κίνηση για το Πάσχα, ο κ. Καμπουράκης είπε:
«Φέτος το καθολικό Πάσχα είναι σύντομα. Τα πράγματα για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης πηγαίνουν καλά. Η σεζόν έχει ξεκινήσει και οι επιλογές για τους επισκέπτες είναι πολλές. Είναι καλές οι προοπτικές για το καλοκαίρι. Είμαι ευτυχής που οι εργοδότες με τους εργαζόμενους υπέγραψαν την τοπική συλλογική σύμβαση με αυξήσεις 13%. Για εμάς η επιτυχία της σεζόν είναι σημαντική».

«Το 2022 έγινε ρεκόρ αφίξεων. Οι τουρίστες βγήκαν έξω και δοκίμασαν τη ζωή όπως τη ζούμε εμείς στην καθημερινότητά μας», δήλωσε για την ανέλπιστα καλή πορεία της περασμένης σεζόν.

Αναφέρθηκε επίσης στο έργο της αποκατάστασης των δημοτικών λουτρών και την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη σήμερα για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη.

«Η νέα προγραμματική σύμβαση δίνει περισσότερο όραμα. Τα λουτρά είναι εξαιρετικός χώρος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου