Κάρπαθος: 12 γαϊδουράκια δέχθηκαν κτηνιατρική περίθαλψη

Κάρπαθος: 12 γαϊδουράκια δέχθηκαν κτηνιατρική περίθαλψη

Κάρπαθος: 12 γαϊδουράκια δέχθηκαν κτηνιατρική περίθαλψη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 11970 ΦΟΡΕΣ

Για δεύτερη φορά επισκέφθηκε η η ομάδα Φροντίδας Ιπποειδών της Animal Action Greece, την Κάρπαθο. 

Η επίσκεψη έγινε στις 11-12 Μαρτίου μετά από πρόσκληση από την Animal Welfare Karpathos, μετά από επικοινωνία της υπεύθυνης κτηνιάτρου Άννας Κατωγυρίτη, με την Ελίζα Γκέσκου, κτηνίατρο και συντονίστρια του Προγράμματος Φροντίδας Ιπποειδών, για ένα γαϊδουράκι με υπερμεγέθεις οπλές για το οποίο ήταν απαραίτητος ο άμεσος εξονυχισμός. Η ομάδα που επισκέφθηκε το νησί, όπως και το 2021 ήταν: ο κτηνίατρος κ. Κώστας Όκκας, ο οδοντοτεχνικός κ. Άλκης Γκέσκος και ο πεταλωτής κ. Τάσος Σκύλλας

Η ομάδα φρόντισε συνολικά 12 γαϊδουράκια, προσφέροντας κτηνιατρική, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο υπέργηρο γαϊδουράκι με τις υπερμεγέθεις οπλές, οι οποίες εξονυχίστηκαν με αρκετή δυσκολία αλλά πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Το ζώο λόγω της ηλικίας και της χρόνιας κατάστασής του έχει προβλήματα και στις αρθρώσεις του. Εξετάστηκε λεπτομερώς και δόθηκαν οι απαραίτητες θεραπείες.

Μετά τον εξονυχισμό βελτιώθηκε αισθητά η κίνηση του ζώου, θα χρειαστούν όμως και άλλοι, τακτικοί εξονυχισμοί καθώς και τακτική χορήγηση αναλγητικών για να μπορέσει να διατηρηθεί σε μια ικανοποιητική κατάσταση. Η Animal Welfare Karpathos έχει αγοράσει τα απαραίτητα αναλγητικά φάρμακα τα οποία χορηγούνται στο γαϊδουράκι με την πλήρη συνεργασία του κηδεμόνα του.

Οι δύο οργανώσεις θα βρίσκονται σε επικοινωνία για να δούν πώς θα μπορέσουνε να προσφέρουνε φροντίδα και μελλοντικά. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η αναφορά της Animal Action Greece για περισσότερες λεπτομέρειες για τη φροντίδα που δέχθηκαν γενικότερα τα ιπποειδή της Καρπάθου.

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού