Παρουσίαση νεοελληνικής ποίησης στο Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου Ρόδου

Παρουσίαση νεοελληνικής ποίησης στο Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου Ρόδου

Παρουσίαση νεοελληνικής ποίησης στο Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1043 ΦΟΡΕΣ

Την προηγούμενη Τρίτη, 4 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου Ρόδου παρουσίαση με τίτλο: «Κορυφαίοι Νεοέλληνες ποιητές» από την καθηγήτρια φιλόλογο του Γενικού Λυκείου Αφάντου και Διδάκτορα Λογοτεχνίας κ. Στέλλα Π. Βουτσά.

Η ομιλία απευθυνόταν σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και συνοδευόταν από παρουσίαση Power Point με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Οι ποιητές στους οποίους επικεντρώθηκε η ομιλήτρια ήταν οι: Διονύσιος Σολωμός, Κωνσταντίνος Καβάφης, Γιώργος Σεφέρης και Οδυσσέας Ελύτης.

Η πρωτοβουλία για την εκπαιδευτική αυτή δράση ανήκει στον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου, κ. Γεώργιο Ντέντα, ο οποίος ήταν παρών κι άνοιξε με εγκάρδια λόγια την εκδήλωση.

Σκοπός της παρουσίασης ήταν η μύηση των μαθητών στον χώρο της λογοτεχνίας, και ειδικότερα, της ποίησης, ώστε να την αγαπήσουν και, παράλληλα, να έρθουν πιο κοντά σε μεγάλους Νεοέλληνες ποιητές, παγκοσμίως αναγνωρισμένους, μεταφρασμένους και μελοποιημένους. Ακούστηκαν, επίσης, ποιήματα μελοποιημένα από κορυφαίους Νεοέλληνες συνθέτες.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η οποία διήρκεσε δύο διδακτικές ώρες, οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διατυπώνοντας απορίες, σχόλια, κρίσεις και προτιμήσεις σχετικά με αυτά που έβλεπαν και άκουγαν. Έτσι η παρουσίαση προσέλαβε χαρακτήρα διαδραστικό και βιωματικό, το οποίο, άλλωστε, ήταν και το ζητούμενο. Οι μικροί μαθητές, λοιπόν, αποχώρησαν «γεμάτοι» από νεοελληνική ποίηση και μουσική.

 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας