Μητροπολίτης Ρόδου: Αυξημένη η προσέλευση πιστών στις ακολουθίες της εκκλησίας

Μητροπολίτης Ρόδου: Αυξημένη η προσέλευση πιστών στις ακολουθίες της εκκλησίας

Μητροπολίτης Ρόδου: Αυξημένη η προσέλευση πιστών στις ακολουθίες της εκκλησίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 771 ΦΟΡΕΣ

Αυξημένη είναι η προσέλευση των πιστών στις ακολουθίες της εκκλησίας μας, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τις ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Φαίνεται ότι αρχίζει σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία, καθώς η συμμετοχή θυμίζει τις παλιές καλές μέρες, όταν δεν υπήρχε κορωνοϊός και απαγορευτικά μέτρα.

Μάλιστα, όπως δήλωσε χτες και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος η συμμετοχή πιστών κατά τους Χαιρετισμούς φέτος είχε φτάσει στα προ της πανδημίας επίπεδα, γεγονός ενθαρρυντικό, κάτι που δείχνει ότι επιστρέφουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής και σε ό,τι αφορά τα θρησκευτικά καθήκοντα των πιστών.

Αναφερόμενος στις ιερές ακολουθίες και στη γιορτή του Πάσχα ο Μητροπολίτης μας δήλωσε: «Η εκκλησία μάς προσκαλεί όλη αυτή την περίοδο να αποκτήσουμε όλες τις προϋποθέσεις ώστε να υποδεχτούμε το Πάσχα και να το ζήσουμε ως αληθινοί ορθόδοξοι χριστιανοί.

Θέλω να κάνω μία επισήμανση, το Πάσχα δε γιορτάζεται με το να ακούσουμε απλά ένα «Χριστός Ανέστη» στην αρχή της ακολουθίας της ανάστασης. Το Πάσχα γιορτάζεται με τη συμμετοχή μας στη μεταμεσονύχτια λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα και τη συμμετοχή μας στη θεία κοινωνία αν είμαστε έτοιμοι.

Αυτός είναι ο εορτασμός του Πάσχα και εμπλουτίζεται από πολλά εξωτερικά στοιχεία τα οποία ονομάζουμε έθιμα κάθε τόπου και από το πασχαλινό μας τραπέζι που όλη η οικογένεια κάθεται γύρω από αυτό και συνεχίζεται αυτό που έγινε στη θεία λειτουργία το τραπέζι της αγάπης. Η περίοδος της πανδημίας μάς ταλαιπώρησε και είναι λογικό τέτοιες έκτακτες καταστάσεις πάντα να δημιουργούν και να αφήνουν προβλήματα.

Πιστεύω ότι σιγά –σιγά τα ξεπερνάμε και αυτό δείχνει και η συμμετοχή των πιστών μας όλη αυτή την περίοδο στους ιερούς ναούς. Αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι η συμμετοχή των πιστών μας στις ακολουθίες των Χαιρετισμών και στις άλλες μεγάλες μέρες ήταν μεγάλη και ήταν σε επίπεδα προ πανδημίας εποχής και το ίδιο ισχύει και για τις άλλες μέρες, ακόμα όμως υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι που φοβούνται. Έχουμε όμως μπει στους κανονικούς μας ρυθμούς».

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τη συμμετοχή στο προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας Σπηλιανής που ήταν πολύ μεγάλη και μη αναμενόμενη, λέγοντας ότι ο κόσμος σήμερα έχει ανάγκη από στήριγμα και παρηγοριά γι΄αυτό και εκφράζεται με αυτό τον τρόπο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας