Ν. Γερονικόλας: Είναι ώρα να περάσουμε από την απραξία, την αοριστία, και τη θολούρα, στην πράξη

Ν. Γερονικόλας: Είναι ώρα να περάσουμε από την απραξία, την αοριστία, και τη θολούρα, στην πράξη

Ν. Γερονικόλας: Είναι ώρα να περάσουμε από την απραξία, την αοριστία, και τη θολούρα, στην πράξη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1983 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Γερονικόλας, αναφέρονται τα εξής:

Δεν είμαστε πλέον και πολύ μακριά από τη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης. Το Πάσχα. Συνειρμικά η γιορτή αυτή είναι συνυφασμένη, όχι μόνο με την Ανάσταση του Χριστού, αλλά και με την ανάσταση της φύσης.

Οι τουριστικοί προορισμοί ανά την Ελλάδα αυτές τις ημέρες σφύζουν από ζωή, γεμίζουν από επισκέπτες ξένους και Έλληνες, που γιορτάζουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Επισκέπτονται προορισμούς για να γιορτάσουν και να χαρούν τη φύση.

Ένας τέτοιος προορισμός θέλουμε να είναι η Ρόδος. Είναι όμως πραγματικά; Αυτές τις ημέρες, η σκέψη πάει στα σημεία του νησιού μας, όπου υπάρχουν τόποι λατρείας, θρησκευτικά μνημεία. Για παράδειγμα η Φιλέρημος με την ομορφιά της και τον εμβληματικό ναό της. Ποιος δεν έχει επισκεφθεί το χώρο εκεί; Ποιος δεν έχει διαβεί τα μονοπάτια της με την οικογένεια και τα παιδιά του για να τους μεταφέρει την ομορφιά και την ιερότητα του χώρου; Μυσταγωγία και φύση σε έναν συνδυασμό μοναδικά εκπληκτικό, που μας αποδεικνύει ότι ζούμε σε ένα τόπο υπέροχο.

Έναν τόπο όμως που εμείς οι ίδιοι απαξιώνουμε και υποβαθμίζουμε. Με εξαίρεση το άλλο στολίδι της Ρόδου, που είναι οι Πηγές της Καλλιθέας και τη Φιλέρημο που σας ανέφερα ήδη, πόσα άλλα σημεία του νησιού μας σαν και αυτά έχουμε διαφυλάξει, αναβαθμίσει και αναδείξει ως σημεία αναφοράς μιας Ρόδου που επιβάλλεται να πρωτοπορεί και να ξεχωρίζει; Την απάντηση την ξέρουμε όλοι μας. Κανένα. Λόγια και υποσχέσεις ακούσαμε και εξακολουθούμε να ακούμε πάρα πολλά για τη Ρόδο. Ότι θα αλλάξει το νησί, ότι θα αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς. Υποσχέσεις για τη Ρόδο που θα λάμψει.

Όμως το φως του τόπου μας που έπρεπε να ξεχωρίζει από μακριά στον ορίζοντα της Ελλάδας, δυστυχώς είναι ακόμη αχνό. Αχνοφέγγει και χάνεται, στην γενικότερη καταχνιά της υποβάθμισης. Ζούμε σε ένα τόπο ευλογημένο και πανέμορφο. Οφείλουμε να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε τη Ρόδο που μας αξίζει. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μας οδηγήσει στο αποτέλεσμα, και όχι η στασιμότητα και η αναμονή για το καλύτερο που θα… έρθει αόριστα κάποτε. Είναι η ώρα να περάσουμε από την απραξία, την αοριστία, και τη θολούρα, στην πράξη και στην προσφορά για τη Ρόδο που όλοι θέλουμε! Να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τη γειτονιά μας, το χωριό μας, την πόλη μας. Να κάνουμε μια συμφωνία μεταξύ μας, που με έναυσμα την περίοδο αυτή να υποδεχθούμε την θρησκευτική γιορτή με ευπρέπεια, πρώτα για εμάς τους ίδιους, τις οικογένειες μας και εν συνεχεία για τους επισκέπτες μας.

Μπορούμε όλοι μας. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς