Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο στους σφουγγαράδες της Καλύμνου

Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο στους σφουγγαράδες της Καλύμνου

Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο στους σφουγγαράδες της Καλύμνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1277 ΦΟΡΕΣ

Στην Κάλυμνο βρίσκεται η ομάδα της πολύ γνωστής σειράς ντοκιμαντέρ η ”Μηχανή του χρόνου”για τα γυρίσματα ενός νέου επεισοδίου αφιερωμένο στους σφουγγαράδες της Καλύμνου.

Όπως αναφέρει το kalymnos- news.gr, χθες Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 το απόγευμα η δημοσιογραφική ομάδα και το συνεργείο της “Μηχανής του χρόνου” βρέθηκαν στον αυλόγυρο του Αγίου Στεφάνου στην Πόθια, όπου έγιναν γυρίσματα με το “χορό του Μηχανικού”.

Η ομάδα του kalymnos-news μίλησε με τον παρουσιαστή και διευθυντή σύνταξης τον γνωστό δημοσιογράφο Χρίστο Βασιλόπουλο, το στενό συνεργάτη του δημοσιογράφο Χρήστο Πετρόπουλο και το Διευθυντή φωτογραφίας Θοδωρή Μανουσάκη.

Ο Χρίστος Βασιλόπουλος, δήλωσε ότι το σενάριο του επεισοδίου αφορά στους Σφουγγαράδες, θα δοθεί δε μεγάλο βάρος στο κοινωνικό κομμάτι που αφορά στην οργάνωση της ζωής των Καλυμνίων, από το ξεκίνημα της μεγάλης περιπέτειας κατάκτησης της θάλασσας και κυρίως του βυθού από τα 1880 μέχρι τις μέρες μας. Όπως συμπλήρωσε,“Μάλλον θα σταματήσουμε εκεί που λίγο σταματάει το σφουγγάρι την 10ετία του 1980 και ενδιάμεσα θα πούμε αυτά που αγαπούν και πονούν τους νησιώτες.“

Αναφορικά με το χρόνο που θα είναι έτοιμο για προβολή, ο Χρίστος Βασιλόπουλος είπε, ότι εκτιμά να προβληθεί σε ένα μήνα. Είναι εκπομπές όπως είπε, που χρειάζονται αρκετό χρόνο να γίνουν και η προετοιμασία, η εκτέλεση παραγωγής και το μοντάζ σε αυτά τα επεισόδια περνά τις 100 ώρες.

Ο Διευθυντής φωτογραφίας Θοδωρής Μανουσάκης, αναφέρθηκε στο χρόνο γυρισμάτων λέγοντας ότι για ένα επεισόδιο διάρκειας μία ώρας χρειάζονται γυρίσματα και πλάνα δύο εβδομάδων.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Πετρόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για το τι έχει αποκομίσει από τη δημογραφική έρευνα για τους σφουγγαράδες, είπε χαρακτηριστικά: ” Είναι μία ιστορία γεμάτη πόνο, γεμάτη πένθος, γεμάτη δάκρυ, γεμάτη κόπο, δεν είναι το έπος, είναι πονεμένοι άνθρωποι και μέσα από αυτό τον πόνο τους κατάφεραν και σπούδασαν τα παιδιά τους, ανέπτυξαν το νησί τους, την κοινωνία τους, και το μέλλον των επόμενων γενιών. Άρα είναι άξιοι συγχαρητηρίων και υπ’ αυτή την έννοια είναι ένα έπος. Τα υπόλοιπα είναι ένα επάγγελμα επικίνδυνο, όπως και κάποια άλλα που είναι επικίνδυνα”

Στο αυλόγυρο του Αγίου Στεφάνου ήταν η Πρόεδρος Πόπη Κασσάρα και μέλη του Παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου, η χορευτική ομάδα με το Μιχάλη Καμπουράκη και οι μουσικοί Μανώλης Φράγκος και Τάσος Βελισσάριος

Ακολουθούν φωτογραφίες και το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη με το Μάμα Χαραμαντά με όσα είπαν ο Χρίστος Βασιλόπουλος , ο Χρήστος Πετρόπουλος, ο Θοδωρής Μανουσάκης και κάποια στιγμιότυπα από τα γυρίσματα.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα