Γ. Ρέτσος: Αισιοδοξία για το 2023- τα δύο σενάρια για τις επιδόσεις της χρονιάς

Γ. Ρέτσος: Αισιοδοξία για το 2023- τα δύο σενάρια για τις επιδόσεις της χρονιάς

Γ. Ρέτσος: Αισιοδοξία για το 2023- τα δύο σενάρια για τις επιδόσεις της χρονιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 907 ΦΟΡΕΣ

Τα στοιχεία και οι προβλέψεις για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού το 2023 μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι, παρά την πολυπλοκότητα του διεθνούς περιβάλλοντος, τόνισε χθες στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος.

Ποια είναι τα στοιχεία και οι προβλέψεις:
• Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων στα συστήματα αεροπορικών εταιρειών για τη θερινή σεζόν 2023, είναι 7% μεγαλύτερος από πέρυσι, χρονιά με ιστορικό υψηλό.
• Σύμφωνα με το ΙΝΣΕΤΕ, στο συντηρητικό σενάριο εσόδων για το 2023 θα κινηθούμε στα επίπεδα του 2022. Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, με το πρώτο τρίμηνο ίδιο με το 2019 και τα υπόλοιπα τρίμηνα με αυξήσεις 3-5% (κυρίως λόγω ανάκαμψης του οδικού τουρισμού), μπορούμε να φτάσουμε μεταξύ 18.2-18.6 δισ., πλην της κρουαζιέρας, που το 2019 έφτασε τα 500 εκατ. και φέτος θεωρούμε πως μπορεί πάλι να φτάσει το νούμερο αυτό.


Σε αυτές τις συνθήκες, είπε ο κ.Ρέτσος, η συνεργασία του ΣΕΤΕ με την Πολιτεία, λειτουργική και αποτελεσματική όλα τα τελευταία χρόνια, ειδικά στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αποτελεί ένα κομβικό σημείο για την περαιτέρω εξέλιξη των πραγμάτων.


Κρίσιμα ζητήματα όπως …
• η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος με μέτρα όπως η θέσπιση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 11% σε τουρισμό και μεταφορές,
• η μετάκληση εργαζομένων από τρίτες χώρες που ήδη νομοθετήθηκε,
• η εξέλιξη του πλαισίου για τη βραχυχρόνια μίσθωση που προωθείται, θα βοηθήσουν σημαντικά στην περαιτέρω εξέλιξη των πραγμάτων.


«Μέσα σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, «ο ελληνικός τουρισμός σχεδιάζει και βάζει τις βάσεις για την επόμενη ημέρα. Γιατί όπως γνωρίζετε όλοι πολύ καλά, το δύσκολο είναι να μπορέσεις να σταθείς για καιρό στην κορυφή και όχι απλά να την κατακτήσεις».


Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων