Εντυπωσιακή εκκίνηση με 108% αύξηση της αγοράς αυτοκινήτου Δωδεκανήσου

Εντυπωσιακή εκκίνηση με 108% αύξηση της αγοράς αυτοκινήτου Δωδεκανήσου

Εντυπωσιακή εκκίνηση με 108% αύξηση της αγοράς αυτοκινήτου Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6034 ΦΟΡΕΣ

Για το Α’Τρίμηνο του 2023!

Με αύξηση 108% σε σχέση με τον περσινό χρόνο έχει ξεκινήσει η χρονιά στην τοπική αγορά αυτοκινήτου. Η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών του χώρου βλέπει μια πολλά υποσχόμενη κινητικότητα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ηγέτης του Α τριμήνου η Volkswagen η οποία σε ένα δαιμονιώδη ρυθμό έχει περίπου διπλάσια μερίδια σε σχέση με τον δεύτερο της σχετικής λίστας ταξινομήσεων. Με 197 συνολικές ταξινομήσεις σε σχέση με τις 96 την προηγούμενη χρονιά δείχνει τη δυναμική και το ρόλο που διεκδικεί για το 2023.

Η Citroen στη δεύτερη θέση που μετά από αρκετά χρόνια βρίσκει χώρο και διεισδύει αποτελεσματικά στην αγορά του Rent a Car, ενώ η κατάταξη συνεχίζεται με τους παραδοσιακούς πρωταγωνιστές Toyota, Hyundai και Kia.

Η γνώμη των ειδικών
Η «Ροδιακή» συνομίλησε με στελέχη της αγοράς οι οποίοι μας ανέλυσαν κάποια βασικά χαρακτηριστικά νούμερα που περιγράφουν την ακριβή εικόνα της Δωδεκανήσου με το βλέμμα του ειδικού:

1) 868 νέα αυτοκίνητα εντός του 2023 από 417 το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Αυτό σημαίνει περίπου 290 ανά μήνα ή 11,5 ανά ημέρα πωλούνται στα Δωδεκάνησα.

2) Από τα 868 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στα Δωδεκάνησα τα 100 περίπου είναι εκτός Ρόδου, στην Κω και Κάλυμνο (75 και 25 αντίστοιχα).

3) 12 νέα ταξί Skoda είναι ο απολογισμός του Α τριμήνου στην κατηγορία ταξί.

4) Η αναλογία των πωλήσεων στην αγορά μας μεταξύ πελατών λιανικής και εταιρειών είναι ισορροπημένη στο 1/1

5) Τα ηλεκτρικά οχήματα φαίνεται να βρίσκουν το ρόλο και το μέγεθος στην αγορά που δικαιούνται ήδη και να εδραιώνουν τις βάσεις για την επικράτησή τους στο άμεσο μέλλον.

6) Αναπτύσσονται διαρκώς νέα χρηματοδοτικά και άλλα εργαλεία προκειμένου να απλοποιείται ο τρόπος απόκτησης ενός νέου οχήματος

7) Το leasing επίσης εξελίσσεται και αποκτά ευρύτερη δυναμική πέραν του στενού εταιρικού πελατολογίου.

Με λίγα λόγια: η τοπική αγορά αυτοκινήτου τρέχει σε καταιγιστικούς ρυθμούς. Ιδιώτες και εταιρείες αντικαθιστούν τα παλιά ρυπογόνα αυτοκίνητα με νέας τεχνολογίας, οικολογικότερα και πιο οικονομικά στην κατανάλωση καυσίμου. Ασφάλεια και οικονομία φαίνεται να παίζουν καθοριστικό παράγοντα στην επιλογή του κοινού.

Κάθε μέρα 11 νέα αυτοκίνητα βγαίνουν στο δρόμο αντικαθιστώντας τον παλαιότερης τεχνολογίας κουρασμένο στόλο. Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και leasing κάνουν ευκολότερη την απόκτηση ή μίσθωση. Ένας παραδοσιακός λοιπόν δείκτης, όπως αυτός της αγοράς αυτοκινήτου, αποτυπώνει μια ακμάζουσα και με μεγάλη προοπτική περιφέρεια.

Διαβάστε ακόμη

Πάμε Στοίχημα: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

To ΝΕΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ των Super Market Παναγιωτάς είναι εδώ!

ΚΙΤΡΙΝΟ ή ΠΡΑΣΙΝΟ τι να επιλέξω;

Sissitio ...Πανδαισία γεύσεων, αισθήσεων και εμπειριών

Τα Mymarket στηρίζουν για 2η χρονιά τους εργαζομένους τους που θέλουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους!

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Η Meeting Point Hotel Management Hellas, αναζητά για τα ξενοδοχεία της στη Ρόδο, που φέρουν τα brands LABRANDA, Βοηθό Λογιστή

Νέους συνεργάτες για να στελεχώσουν το δυναμικό της αναζητά η Caterplus