Κατάμεστο το Ροδίνι στην πρώτη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του Παναγιώτη Κουνάκη

Κατάμεστο το Ροδίνι στην πρώτη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του Παναγιώτη Κουνάκη

Κατάμεστο το Ροδίνι στην πρώτη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του Παναγιώτη Κουνάκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3554 ΦΟΡΕΣ

Το "παρών" έδωσαν υποψήφιοι βουλευτές και γνωστά τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ καθώς και πολλοί υποστηρικτές του

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ροδινιού, παρουσία υποψηφίων βουλευτών και γνωστών στελεχών του κόμματος αλλά και πλήθους φίλων και υποστηρικτών του, πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα το απόγευμα, η πρώτη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτη Κουνάκη.

 

Εκεί βρέθηκαν για να του ευχηθούν «καλό αγώνα» στη νέα του αυτή προσπάθεια, οι υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου, κκ. Γιώργος Νικητιάδης και Φώτης Χατζηδιάκος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου κ. Μανόλης Γλυνός, όπως και μέλη της παράταξής του, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο πρώην Υπουργός κ. Κοσμάς Σφυρίου, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Γιάννης Παρασκευάς, Νίκος Ζωίδης και Βασίλης Παπανικόλας, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Βάιος Καλοπήτας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καμπούρης και πολλοί άλλοι και βέβαια φίλοι και υποστηρικτές του κ. Κουνάκη.

Τον υποψήφιο βουλευτή προλόγισε ο καθηγητής του στα μαθηματικά κ. Μάρτης Μαρτάκης, ο οποίος μίλησε για τον ίδιο όπως τον γνώρισε από τα μαθητικά του χρόνια ακόμα.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, καταχειροκροτούμενος ο κ. Κουνάκης, ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα των νησιωτών για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Ο υποψήφιος βουλευτής, στην πρώτη του αυτή προεκλογική ομιλία, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων, αναρωτήθηκε ποιος ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου στη Δωδεκάνησο. Στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα και τις ελλείψεις στον τομέα της Υγείας στα νησιά μας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο νοσοκομείο της Κω δεν υπάρχει ούτε παθολόγος. «Τι είπαν για όλα αυτά οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας;», αναρωτήθηκε.

Ειδική μνεία έκανε στον αείμνηστο Γεώργιο Γεννηματά και τη συμβολή του στη δημιουργία του κοινωνικού κράτους στη χώρα μας αλλά και τον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό και τις προσπάθειές του για το ακτινοθεραπευτικό. Θύμισε, μάλιστα, ότι η Υφυπουργός Υγείας, κα Γκάγκα είχε πει ότι δεν είναι κερδοφόρο για να δημιουργηθεί στη Ρόδο.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο κ. Κουνάκης, απευθυνόμενος στη μητέρα του που βέβαια βρισκόταν απέναντί του στην αίθουσα, δεσμεύτηκε στην ίδια ότι θα παλέψει με όσες δυνάμεις έχει για να γίνει το ακτινοθεραπευτικό.

Την κριτική του υποψήφιου βουλευτή δέχθηκε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ, λέγοντας ότι κατέρριψαν κάθε ρεκόρ αναξιοπιστίας με την υπόσχεση του κ. Αλέξη Τσίπρα, μάλιστα από τον ίδιο χώρο, την αίθουσα του Ροδινιού, ότι δεν θα καταργούνταν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

Μίλησε ακόμα για την επιδίωξη να γίνει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ξανά, ο εκφραστής του προοδευτικού χώρου της χώρας. Κλείνοντας την πρώτη του αυτή μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, ο κ. Κουνάκης θύμισε ότι, στο παρελθόν, ήρθε σε ρήξεις για τα συμφέροντα του τόπου και δήλωσε ότι η αποφασιστικότητα και η διάθεση για προσφορά, είναι αυτό που θέλει να εκφράσει με την υποψηφιότητά του.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας