Με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ο Κολοσσός στα play off!

Με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ο Κολοσσός στα play off!

Με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ο Κολοσσός στα play off!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3624 ΦΟΡΕΣ

Παρά την απουσία των τραυματιών Χατζηδάκη και Γιανγκ, ο Κολοσσός σήμερα πήρε τη νίκη που ήθελε απέναντι στο νεανικό Λαύριο εκτός έδρας με 83-97 και κατέλαβε την 7η θέση στην κανονική διάρκεια της Basket League. Από την αρχή της αναμέτρησης οι «θαλασσί» ήλεγξαν τον ρυθμό κι «έχτισαν» μια διαφορά στο σκορ, διατηρώντας την ως το τέλος. Έτσι, παρά τη νίκη του Άρη στη Θεσσαλονίκη με 95-79 επί του Προμηθέα, η ομάδα από το νησί μας θα βρει στην α’ φάση των play off αντίπαλο τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας. Να σημειωθεί ότι πριν τον αγώνα η ΚΑΕ Κολοσσός ανακοίνωσε κι επισήμως τη λύση συνεργασίας με τον Τι Τζέι Σταρκς.

 

Πώς κύλησαν οι περίοδοι

Σε μια… μονομαχία ανάμεσα σε Λάτζεβαϊν και Σμιθ εξελίχθηκε η πρώτη περίοδος, με το Λαύριο να έχει περισσότερο το θέαμα και ο Κολοσσός την ουσία, γι’ αυτό και κατάφερε να προηγηθεί ως το τέλος της με 22-27.

Στη δεύτερη περίοδο ο Κολοσσός δημιούργησε διψήφιες διαφορές μπροστά στο σκορ, όμως προς το τέλος από λάθη του, αλλά και καλές προσπάθειες των Φλαγκ και Λάτζεβαϊν, έγινε το 41-46.

Με περισσότερο ρυθμό ήταν η τρίτη περίοδος, φτάνοντας ο Κολοσσός να προηγείται με 55-71 στα 2.55’’ πριν το τέλος της. Όταν οι «θαλασσί» αποφάσισαν να μην πάνε κάποιες φορές σε σετ επιθέσεις, έχασαν κάπως τον έλεγχο κι έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πλησιάσουν. Ο Κένταλ Σμιθ ωστόσο, ήταν ο «οδηγός» του Κολοσσού και σ’ εκείνα τα σημεία, παίρνοντας …πάνω του αρκετές επιθέσεις.

Στην τέταρτη περίοδο ο Κολοσσός κατάφερε ουσιαστικά να ελέγξει τη διαφορά, ειδικά από ένα σημείο και μετά, όταν το Λαύριο αγωνίστηκε με περισσότερους νεαρούς στην πεντάδα του κι έτσι φτάσαμε στο τελικό 83-97.

Διαιτησία: Τσώνος- Χριστινάκης- Σπυρόπουλος

Τα δεκάλεπτα: 22-27, 41-46 (ημ.), 65-73, 83-97

Λαύριο (Λημνιάτης): Φλαγκ 22 (3), Νικολαΐδης Αλ., Ίντι 14 (3), Λάντζεβαϊν 22, Σπρίντζιος 5 (1), Καρακώστας 5 (1), Νικολαΐδης Απ., Δεϊμέζης 2, Κολοβέρος 13 (1), Φιλοξενίδης.

Κολοσσός (Παπαθεοδώρου): Σμιθ 31 (4), Μορέιρα 4, Χρυσικόπουλος 7, Ντίξον 6, Ιορδάνου 4, Κόφεϊ 17, Κατσίβελης 4, Τιγκ, Γιαννόπουλος 22 (4), Χατζηνικόλας 2.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.