Ελεύθερος με όρους ο Αλβανός που κατείχε 9 «φιξάκια» κοκαΐνης

Ελεύθερος με όρους ο Αλβανός που κατείχε 9 «φιξάκια» κοκαΐνης

Ελεύθερος με όρους ο Αλβανός που κατείχε 9 «φιξάκια» κοκαΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1199 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 43χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη στη Ρόδο, έχοντας εννέα «φιξάκια» κοκαΐνης στην κατοχή του.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του 43χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και ισχυρίστηκε πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως την κοκαΐνη την είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 43χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η σύλληψη έγινε την περασμένη εβδομάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, και σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 στις 4 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στον 43χρονο αλλοδαπό και ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του όπου εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένες εννέα μικροσυσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 9 γραμμαρίων, έτοιμες για διαμοιρασμό, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.810 ευρώ.

Οι ναρκωτικές ουσίες και τα χρήματα κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»