Του επιτέθηκε με καρεκλοπόδαρο για να του πάρει το κινητό και 12 ευρώ

Του επιτέθηκε με καρεκλοπόδαρο για να του πάρει το κινητό και 12 ευρώ

Του επιτέθηκε με καρεκλοπόδαρο για να του πάρει το κινητό και 12 ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2169 ΦΟΡΕΣ

Εκδικάζεται η έφεση του 42χρονου που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών

Με... καρεκλοπόδαρο επιτέθηκε 42χρονος χτυπώντας στο κεφάλι 33χρονο στην Παλιά Πόλη, προκειμένου να του αφαιρέσει 12 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο!

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από έξι χρόνια στη Ρόδο και τον επόμενο μήνα πρόκειται να αναβιώσει στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, σε βάρος του 42χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία για τις οποίες τον Φεβρουάριο του 2018 δικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 42χρονο επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 7 ετών για τη ληστεία, φυλάκιση ενός έτους για την επικίνδυνη σωματική βλάβη, 6 μήνες φυλάκισης για την παράνομη οπλοφορία και έξι μήνες φυλάκισης και 800 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την οπλοχρησία, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής ο 42χρονος άσκησε έφεση η οποία και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 15 Μαΐου 2023 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2017 στις 9.30 το βράδυ στην οδό Ιπποκράτους στην Παλιά Πόλη, όταν με ασήμαντη αφορμή – σύμφωνα με πληροφορίες- ξεκίνησε καβγάς μεταξύ του 42χρονου και της παρέας του 33χρονου ο οποίος ήταν μαζί με δύο φίλους του.

Τότε ο 42χρονος φέρεται να πήρε ένα καρεκλοπόδαρο (αυτοσχέδιο ρόπαλο) και με αυτό χτύπησε στο κεφάλι τον 33χρονο τραυματίζοντάς τον και στη συνέχεια του αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο και 12 ευρώ!

Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου που ενημερώθηκαν για το περιστατικό κατάφεραν να εντοπίσουν άμεσα το δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο και τα αφαιρεθέντα χρήματα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών