Σ. Καρίκης: Η Προγραμματική Σύμβαση δεν είναι πεδίο για πολιτική αντιπαράθεση

Σ. Καρίκης: Η Προγραμματική Σύμβαση δεν είναι πεδίο για πολιτική αντιπαράθεση

Σ. Καρίκης: Η Προγραμματική Σύμβαση δεν είναι πεδίο για πολιτική αντιπαράθεση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 576 ΦΟΡΕΣ

«Η προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη δεν θα πρέπει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης», δήλωσε χθες στον “Sky Rodos” με αφορμή την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης.

«Πιστεύω πως η Προγραμματική Σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη δεν θα πρέπει να είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης τουλάχιστον για μας τους αυτοδιοικητικούς. Έτρεξε κάτι επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα τρέχει κάτι καινούργιο πολύ μεγαλύτερο και με διασφαλισμένους πόρους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία σε τρεις μεγάλους τομείς αλλάζει όλη η εικόνα της Μεσαιωνικής Πόλης δηλαδή αναπλάσεις κτηρίων, κυκλοφοριακό, υπόγεια και υπέργεια δίκτυα. Είναι ότι αφορά την περιοχή. Θεωρώ πως είναι μια επιτυχία για μας.

Ο αείμνηστος Νεκτάριος Σαντορινιός είχε κάνει τεράστιες προσπάθειες. Ήταν από τους κορυφαίους υπουργούς που είχε «τρέξει» και την Προγραμματική Σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη. Θέλω να εκτιμώ τις προσπάθειες. Τώρα θα αλλάξει ριζικά η εικόνα στο μνημείο», δήλωσε ο κ. Καρίκης.

Σε ερώτηση αν οι πόροι για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης θα προέρθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, δήλωσε πως είναι χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης το υπουργείο Πολιτισμού, το παλιό ΤΑΠ, τον δήμο Ρόδου και την περιφέρεια.

«Το βλέπω σαν μια συνέχεια επιτυχημένων ενεργειών. Το είπε ξεκάθαρα η υπουργός Πολιτισμού που έδωσε προτεραιότητα σε έργα για τον τομέα της στη Ρόδο. Οι πόροι όπως δήλωσε είναι απόλυτα διασφαλισμένοι. Οι μελέτες ξεκινούν εντός του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο κ.Καρίκης και πρόσθεσε πως το κείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης θα δοθεί στη δημοσιότητα.

«Δεν υπήρξε μυστικότητα. Όλα τα μέσα ενημέρωσης ήταν στην αίθουσα εθιμοτυπίας κατά την υπογραφή της σύμβασης. Δεν έγινε κάτι με κλειστές πόρτες. Τα πάντα έχουν καταγραφεί από τις κάμερες.

Δεν αντιδικούμε γιατί γνωρίζω την τεράστια προσπάθεια του Νεκτάριου Σαντορινιού για την Προγραμματική Σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη.Τώρα οριστικοποιήθηκε μια διαδικασία που θα συμβάλει ώστε να έρθουν πολλά χρήματα για τη Μεσαιωνική Πόλη.

Από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου θα εγκριθεί στο τέλος του τρέχοντα μήνα. Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ρεκόρ πόρων προς το νησί. Δεν μένω στα διαδικαστικά. Ποτέ δεν επέκρινα πέντε χρόνια τον κ.Φώτη Χατζηδιάκο. Το Ροδίτη τον ενδιαφέρει να δει τα επόμενα χρόνια τη Μεσαιωνική Πόλη που θέλει σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τα έργα που περιλαμβάνει η Προγραμματική Σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη ο κ. Καρίκης δήλωσε:

«Υπάρχουν αναπλάσεις πολλών κτηρίων τις μελέτες για το κυκλοφοριακό και τα δίκτυα. Θα βελτιωθούν οι δρόμοι της περιοχής. Θα υπάρχει ξεχωριστό αστυνομικό τμήμα στη Μεσαιωνική Πόλη. Ακόμη αναπλάσεις κτηρίων που είναι υπό κατάρρευση και θα δοθούν σε οικογένειες».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας