«Πάσχα των παιδικών χρόνων……»: Η ομαδική συνεδρία του προγράμματος Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους

«Πάσχα των παιδικών χρόνων……»: Η ομαδική συνεδρία του προγράμματος Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους

«Πάσχα των παιδικών χρόνων……»: Η ομαδική συνεδρία του προγράμματος Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 869 ΦΟΡΕΣ

Τη Δευτέρα 10 Απριλίου, εν όψει της γιορτή του Πάσχα, μέσα σε ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό του σχεδίου δράσης «Πράξεις Κοινωνικής Βιωσιμότητας στο Δήμο Ρόδου» με τη συμμετοχή του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ρόδου, Ομαδική Συνεδρία Ψυχολογικής Ενδυνάμωσης, για τα είκοσι ωφελούμενα νοικοκυριά του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους» του Υπουργείου Εργασία ς και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να διακοσμήσουν πασχαλινές κατασκευές και λαμπάδες, ενώ στο τέλος ανέτρεξαν στις αναμνήσεις των παιδικών τους χρόνων κατά τις Άγιες μέρες του Πάσχα, τις οποίες αφηγήθηκαν τόσα στα μέλη της ομάδας όσο και στις κα. Κατερίνα Φτάκλα, Κοινωνική Λειτουργό του προγράμματος και κα. Γεωργία Πιπίνου, Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά. Στόχος της ομαδικής συνεδρίας ήταν αφενός, μέσω της αναπόλησης εμπειριών και γεγονότων, η ενδυνάμωση των ωφελουμένων με θετικά και αισιόδοξα μηνύματα και αφετέρου μέσα από την ενασχόληση με ευχάριστες δραστηριότητες να ξαναγίνουν για λίγο παιδιά. Η ομαδική θεραπεία συμβάλει στην συνειδητοποίηση ότι δεν είναι ούτε οι μόνοι ούτε μόνοι . Στο τέλος της δράσης, στους συμμετέχοντες διανεμήθηκαν τρόφιμα και κρέας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από το Δήμο Ρόδου ο κ. Γιώργος Τριάντος, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, η κα. Χριστίνα Καραγιάννη, Επιστημονικά Υπεύθυνη του σχεδίου, η κα. Κατερίνα Φτάκλα Κοινωνική Λειτουργός του προγράμματος, ο κ. Νίκος Κούλλαρος, Διοικητικός/Οικονομικός Υπεύθυνος του προγράμματος, η κα. Γεωργία Πιπίνου, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά.

Θερμές ευχαριστίες για την υποστήριξη στα ευάλωτα νοικοκυριά του προγράμματος εκφράζονται στην κα. Κική Αποστολίδη - Πάττα, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Πρωτογενούς Τομέα, Οικολογίας και Ισότητας Φύλων και στη Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα για την προσφορά σε κατσικάκι. Επίσης, στον Ροταριανό Όμιλο Ρόδου - Κολοσσός που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για την κάλυψη των αναγκών των ωφελούμενων, προσφέροντας τρόφιμα και κρέας.

Από το Σχέδιο Δράσης «Πράξεις Κοινωνικής Βιωσιμότητας στο Δήμο Ρόδου» ευχές σε όλους για Καλό Πάσχα και είθε η Ανάσταση του Κυρίου να φωτίσει το δρόμο της αγαλλίασης και της ευτυχίας! Ένα χαμόγελο, μία ένδειξη αγάπης στον συνάνθρωπο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη