11.000 τουρίστες τον Μάρτιο έφθασαν στη Ρόδο με τσάρτερς

11.000 τουρίστες τον Μάρτιο έφθασαν στη Ρόδο με τσάρτερς

11.000 τουρίστες τον Μάρτιο έφθασαν στη Ρόδο με τσάρτερς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 872 ΦΟΡΕΣ

Τα στατιστικά στοιχεία της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Ρόδου για το Μάρτιο, ανακοίνωσε χτες η Fraport Greece, με τα οποία επιβεβαιώθηκε ότι ο μήνας που πέρασε ήταν ο καλύτερος από πλευράς τουριστικών αφίξεων τα τελευταία χρόνια.

Η συνολική κίνηση πλησίασε τους 11.000 τουρίστες, αριθμός που για πρώτη φορά παρατηρείται στο νησί, λόγω έναρξης της σεζόν δύο εβδομάδες νωρίτερα από ότι συνηθιζόταν μέχρι σήμερα. Αυτό το γεγονός εκτίναξε στα ύψη την κίνηση φέρνοντας στο αεροδρόμιο του νησιού μας περισσότερες πτήσεις τσάρτερ και περισσότερους επιβάτες.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, το μήνα που πέρασε έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο, συνολικά 10.850 τουρίστες έναντι 3.876 τουριστών τον ίδιο μήνα πέρσι. Οι περισσότεροι ήταν Άγγλοι (7042 επιβάτες), Ιταλοί (814 επιβάτες) και Πολωνοί (716 επιβάτες).

Το ίδιο διάστημα εξυπηρετήθηκαν 193 διεθνείς πτήσεις έναντι 148 τον περσινό Μάρτιο, ενώ σύμφωνα και πάλι με τα στοιχεία το μήνα που πέρασε διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου μας συνολικά 15.454 τουρίστες, έναντι 5.237 πέρσι.

Αν προστεθούν στα νούμερα αυτά και τα στοιχεία που αφορούν την κίνηση στις γραμμές εσωτερικού (πτήσεις και επιβάτες) τότε προκύπτει ότι το Μάρτιο διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου «Διαγόρας» συνολικά 71.336 επιβάτες έναντι 48.805 τον ίδιο μήνα πέρσι καταγράφοντας μία αύξηση σε ποσοστό 46,2%.

Την ίδια στιγμή οι πτήσεις που εξυπηρετήθηκαν σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 5,6% καθώς φέτος το Μάρτιο ανήλθαν σε 722 έναντι 684 πέρσι (εσωτερικού και εξωτερικού). Τέλος, τον προηγούμενο μήνα αναχώρησαν με πτήσεις τσάρτερ από το νησί μας συνολικά 4.604 τουρίστες.

Διαβάστε ακόμη

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου