Τρία άτομα στο εδώλιο για διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών

Τρία άτομα στο εδώλιο για διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών

Τρία άτομα στο εδώλιο για διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1143 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα βρεθούν στις αρχές του επόμενου μήνα ένας 58χρονος από τη Φθιώτιδα, η 46χρονη Ουκρανή σύζυγός του και ένας 34χρονος Ροδίτης, κατηγορούμενοι για τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών «φρουτάκια» σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 11 Μαΐου από το δικαστήριο, σε μία προσπάθεια να μειώσει τις «βαριές» ποινές που επιβλήθηκαν πρωτόδικα στο ζευγάρι.

Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2021 το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχους και τους τρεις εμπλεκόμενους και επέβαλε στον 58χρονο και στη 46χρονη Ουκρανή ποινή κάθειρξης 10 ετών στον καθένα, και στον 34χρονο ποινή φυλάκισης 4 ετών με τις εφέσεις να έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης, δια του οποίου και οι καταδικασθέντες άσκησαν εφέσεις οι οποίες και θα εξεταστούν τον επόμενο μήνα από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, το ζευγάρι και ο 34χρονος είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου 2013, όταν έκαναν έφοδο σε παραδοσιακό καφενείο στην πόλη της Ρόδου, το οποίο ανήκε στην 46χρονη από την Ουκρανία, το εκμεταλλευόταν ο 58χρονος από τη Φθιώτιδα και ήταν υπεύθυνος λειτουργίας ο 34χρονος.

Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω των οποίων διενεργούνταν τυχερά παιχνίδια «φρουτάκια».
Οι υπολογιστές μαζί με το ποσό των 275 ευρώ κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις υπεύθυνοι του καταστήματος συνελήφθησαν και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου βρέθηκε το ζευγάρι για να απολογηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε πως λόγω προβλημάτων υγείας του 58χρονου, δεν πήγαινε διόλου στο κατάστημα το οποίο λειτουργούσε η 46χρονη η οποία δεν διέθετε ιδιαίτερες γνώσεις και κυρίως στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η αλλοδαπή είχε επισημάνει δε πως οι υπολογιστές δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από πελάτες με χρήματα, αφού ήταν σε δοκιμαστικό στάδιο και ήθελαν να εξασκηθούν στη λειτουργία τους.

«Δεν είχα σκοπό να λειτουργήσω τους υπολογιστές ως τυχερά παίγνια» είχε πει χαρακτηριστικά η 46χρονη Ουκρανή.
Τελικά, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5000 ευρώ ο καθένας.

Σημειώνεται πως στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 είχε απολογηθεί για την ίδια υπόθεση και ο 34χρονος ο οποίος επίσης είχε αρνηθεί την κατηγορία και οι εξηγήσεις που έδωσε κινήθηκαν στο ίδιο πλαίσιο με αυτό των συγκατηγορουμένων του.

Και ο 34χρονος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω