Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Μοριοδοτούμενο Μεταπτυχιακό «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης»

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Μοριοδοτούμενο Μεταπτυχιακό «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης»

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Μοριοδοτούμενο Μεταπτυχιακό «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1537 ΦΟΡΕΣ

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης» του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, της οικονομίας, της τεχνολογίας, καθώς και στη θεωρία και την έρευνα σχετική με τα θέματα αυτά, το Πανεπιστήμιο προσφέρει ένα πρότυπο για τη χώρα μας πρόγραμμα σπουδών μεταπτυχιακής εξειδίκευσης που στοχεύει στη μετάδοση και την παραγωγή νέας γνώσης στα αντικείμενα της άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, της εκπαίδευσης ενηλίκων και της αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία και τη μάθηση στα πεδία αυτά.

Αντικείμενό του, ειδικότερα, είναι η εκπαίδευση στελεχών εξειδικευμένων στο σχεδιασμό, την οργάνωση, την υλοποίηση και την αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συστημάτων δια βίου μάθησης με βάση τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων και της ηλεκτρονικής μάθησης.


Απευθύνεται:
(i) σε επαγγελματίες της εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής
(ii) σε στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να (απ)ασχοληθούν ή ήδη (απ)ασχολούνται με την εκπαίδευση, επιμόρφωση, επαγγελματική εξειδίκευση, ενδο-εταιρική επιμόρφωση και κατάρτιση, κ.ά.
(iii) σε οποιονδήποτε/οποιαδήποτε πτυχιούχο που επιθυμεί να αποκτήσει (α) θεωρητικές γνώσεις και (β) εξειδικευμένες ικανότητες και δεξιότητες για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε ενήλικες και προσφέρονται είτε συμβατικά, είτε από απόσταση με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις μεθοδολογίας της έρευνας στην εκπαίδευση.


Το Πρόγραμμα απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Αγωγής (Master of Education) και παρέχει Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια.

Η διάρκεια σπουδών είναι τρία (3) εξάμηνα πλήρους φοίτησης (Α' και Β' εξάμηνο: παρακολούθηση μαθημάτων & Γ' εξάμηνο εκπόνηση διπλωματικής εργασίας)

Το Πρόγραμμα υλοποιείται έως 100% εξ αποστάσεως, με χρήση εργαλείων ηλεκτρονικής μάθησης και την αξιοποίηση ηλεκτρονικών πλατφορμών σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων