Γ.Φλεβάρης: «Ελάτε να συνθέσουμε ψηφοδέλτιο νίκης και να κερδίσουμε τον δήμο Ρόδου»

Γ.Φλεβάρης: «Ελάτε να συνθέσουμε ψηφοδέλτιο νίκης και να κερδίσουμε τον δήμο Ρόδου»

Γ.Φλεβάρης: «Ελάτε να συνθέσουμε ψηφοδέλτιο νίκης και να κερδίσουμε τον δήμο Ρόδου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1725 ΦΟΡΕΣ

«Τα πράγματα τείνουν στη συγκρότηση ενός ισχυρού συνθετικού ψηφοδελτίου για τον δήμο Ρόδου στις εκλογές του Οκτωβρίου», δήλωσε την Τρίτη στον “Sky Rodos” ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού που θα διεκδικήσει τον δήμο Ρόδου στις εκλογές, κάνοντας λόγο για ένα ενωτικό σχήμα.

«Μετά τις εθνικές εκλογές θα γίνουν ανακοινώσεις. Θα είναι ένα ενωτικό σχήμα. Καλώ όλους για να πάμε στην επόμενη ημέρα και να κοιτάξουμε εκεί που βλέπει η κοινωνία που θέλει σύνθεση, συνένωση και ένα συνδυασμό με παράσταση νίκης.

Το ποιος θα είναι επικεφαλής είναι το τελευταίο. Απόφαση θα λάβουν αυτοί που μετέχουν και έχουν υπογράψει στο σχήμα», δήλωσε .

Στη συνέχεια, μάλιστα, αναφέρθηκε και στο νομοθέτημα με βάση το οποίο συγκροτούνται οι συνδυασμοί για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου χρειάζεται ένας μεγάλος αριθμός συμβούλων. Μπορεί όμως στη Ρόδο να προκύψει ένας ισχυρός συνδυασμός που θα διεκδικήσει τον δήμο.

Μέχρι και το τέλος Αυγούστου όλοι οι συνδυασμοί θα προσπαθούν να συνθέσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Μένει να υπάρξουν συνθέσεις και συνεργασίες», είπε ο κ. Φλεβάρης.

«Ανακοινώνω την πορεία των ζυμώσεων στην κατεύθυνση συγκρότησης ισχυρού συνδυασμού. Έχω μιλήσει και στο παρελθόν για σύνθεση δυνάμεων. Ένας μεγάλος αριθμός παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουμε συμφωνήσει να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο.

Συναντηθήκαμε, συζητήσαμε και συμφωνήσαμε τουλάχιστον έξι περιφερειακοί σύμβουλοι, πολλοί εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην δήμαρχοι καποδιστριακών δήμων, πρώην στελέχη της ΤΑ που έχουν ενεργό ρόλο, νέες και νέοι εργαζόμενοι», τόνισε ο κ. Φλεβάρης, ενώ έβγαλε από το «κάδρο» τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας κ. Γιάννη Ιατρίδη που στην παρούσα φάση έχει εστιάσει στις εθνικές εκλογές και στην εκλογή της κόρης του κ. Μίκας Ιατρίδη.

Οι προσπάθειες, όπως είπε ο κ. Φλεβάρης, ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο.
«Είχαμε διεργασίες σε σχήμα που προέβη σε διαγωνιστική επιλογή υποψηφίου. Από την άλλη είναι πυκνός ο πολιτικός χρόνος που υπάρχει.

Απέναντι στο σχήμα της δημοτικής αρχής θα βρεθεί ένα σχήμα ανθρώπων που υπηρετεί και νέων ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν. Στόχος να έχουμε νίκη και ανατροπή», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Σε ερώτηση για το ποιοι θα μετέχουν στο σχήμα, δηλαδή αν είναι άνθρωποι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι ή είναι άλλα πρόσωπα που κινούνται στην κατεύθυνση συγκρότησης συνδυασμού, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν.

Σε ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν δικό τους συνδυασμό και μας καλούν να μετάσχουμε, η απάντηση είναι “όχι”»,

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τα σχήματα δεν εκφράζουν τον επικεφαλής αλλά την ομάδα, δηλαδή το «εμείς». Το ενωτικό σχήμα πρέπει να προβλέπει επιλογή, συμφωνία, συναπόφαση ή ομοφωνία.

Η επιλογή αρχηγού είναι απόφαση των στελεχών που έχουν υπογράψει την κάθοδο των στελεχών στις εκλογές. Αυτά δεν είναι θέσφατα. Ο σκοπός είναι η συγκρότηση ισχυρού συνδυασμού για τη Ρόδο. Εμείς δουλεύουμε. Αν τα καταφέρουμε θα φανεί στο ψηφοδέλτιο στο χρόνο που πρέπει.

Η παράσταση νίκης θα είναι συντριπτική γιατί ο κόσμος θέλει αλλαγή. Ένας αριθμός 100 στελεχών πρώτης γραμμής ερμηνεύεται σε 500», τόνισε ο κ. Φλεβάρης.

Όπως είπε στη συνέχεια, ταυτόχρονα με το ψηφοδέλτιο ετοιμάζεται και το πρόγραμμα της παράταξης.

«Ταυτόχρονα με το ψηφοδέλτιο φτιάχνεται και το πρόγραμμα. Θέλουμε κράμα έμπειρων στελεχών που υπηρετούν και μια δροσιά ανθρώπων με αέρα αλλαγής. Στόχος η νίκη στις εκλογές. Αυτά πιστεύω και ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε», τόνισε.

Ο κ. Φλεβάρης, κλείνοντας τη συνέντευξη έκανε για άλλη μια φορά κάλεσμα για συνεργασία:

«Ελάτε όλοι μαζί. Να μείνουν πίσω οι εγωισμοί καθώς υπάρχουν θέσεις για όλους. Ελάτε να πετύχουμε πράγματα για το νησί μας. Να αναδείξουμε το θησαυρό που λέγεται Ρόδος και να τη φθάσουμε όπου μπορέσουμε. Ελάτε να συνθέσουμε και να νικήσουμε», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»