Φλας στο παρελθόν: Αρχίζουν αεροπορικά δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και του Καΐρου

Φλας στο παρελθόν: Αρχίζουν αεροπορικά δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και του Καΐρου

Φλας στο παρελθόν: Αρχίζουν αεροπορικά δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και του Καΐρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 240 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 23 Απριλίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3613

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ
ΑΦΙΚΕΤΟ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αφίκετο χθες ο Γ. Γραμματεύς κ. Τάχερ, ανώτεροι υπάλληλοι, δημοσιογράφοι και συνεργείον Τηλεοράσεως, επί τη ενάρξει αεροπορικών δρομολογίων Καΐρου-Ρόδου. Τους αφιχθέντας υπεδέχθησαν εκπρόσωποι των αρχών Ρόδου και της Εταιρείας «Γιουνάιτεντ Άραμπ», κορίτσια δε του μπαλέτου προσέφεραν άνθη.

Οι αφιχθέντες κατέλυσαν εις το «Ρόδων» και την εσπέραν παρηκολούθησαν παράστασιν του «Ήχος και Φως» και παρεκάθησαν εις δείπνον.
Σήμερον θα επισκεφθούν την Λίνδον και την μεσημβρίαν θα δοθή προς τιμήν των επίσημον γεύμα.

ΠΡΟΣ ΡΥΘΜΙΣΙΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΟΥ Ι.Κ.Α.
ΑΝΕΧΩΡΗΣΕΝ Ο Κ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
Ανεχώρησεν εκ Ρόδου ο Διοικητής του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Καποδίστριας, μετά διήμερον παραμονήν ενταύθα κατά την διάρκειαν της οποίας εξήτασε προσωπικώς το θέμα της εξευρέσεως καταλλήλου οικοπέδου δια την ανέγερσιν εν Ρόδω ιδιοκτήτου κτιρίου του ΙΚΑ.

Κατά σχετικάς πληροφορίας ο κ. Καποδίστριας αφού προέκρινε το καταλληλότερον οικόπεδον, υπεσχέθη ότι εντός δεκαημέρου θα υπάρχη απάντησις και ότι θα εκθέση τα δεδομένα της Ρόδου εις το αρμόδιον τεχνικόν Συμβούλιον του Ι.Κ.Α. προκειμένου να ληφθή απόφασις. Δια την ανέγερσιν του κτιρίου του υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Ρόδου επελέγη κατ’ αρχήν οικόπεδον κείμενον παρά την πλατείαν Φώκιαλη.

ΣΥΝΙΣΤΩΝΤΑΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙ’ ΑΠΟΤΡΟΠΗΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ
Εκπρόσωπος της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου ανεκοίνωσεν ότι η σημειωθείσα προχθές ελαφρά βροχόπτωσις και η συνεχιζομένη νέφωσις, ευνοοούν μόνον τας οψίμους καλλιεργείας, αλλά δημιουργούν πολλούς κινδύνους δι’ όλας τας άλλας καλλιεργείας, αι οποίαι απειλούται εκ διαφόρων μυκητολογικών ασθενειών, καθώς και εκ της μελίγκρας.

Ο ίδιος εκπρόσωπος ετόνισεν ότι συνιστάται η άμεσος διενέργεια ψεκασμών, βάσει των οδηγιών που έχουν δοθή εις τους παραγωγούς, διότι άλλως η παραγωγή κινδυνεύει να υποστή σοβαράς ζημίας.

ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΠΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Την προσεχή Τρίτην ο Διευθυντής Γεωργίας Δωδεκανήσου κ. Σωτηρίου και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας θα μετάσχουν της συνερχομένης εις Αθήνας συσκέψεως όλων των υπευθύνων εξ ολοκλήρου της Χώρας, κατά την οποίαν θα εξετασθή το θέμα της αναπτύξεως των οπωροκηπευτικών.

Εξ άλλου την Πέμπτην θα πραγματοποιηθή εις Πειραιά σύσκεψις επί επιπέδου Επιθεωρήσως, με συμμετοχήν του Διευθυντού Γεωργίας και των αρμοδίων υπαλλήλων, προς εξέτασιν θεμάτων σχετικών προς τας Γεωργικάς εφαρμογάς.

ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗ Η ΡΗΝΟΥΛΑ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΗΑΔ
Εκπρόσωπος του «Δωριέως» ανεκοίνωσεν ότι οι εκπρόσωοι της «Γιουνάιτεντ Άραμπ Αιρλάινς» κατόπιν προτάσεως της Διοικήσεως του «Δωριέως» εδέχθησαν να μεταφέρουν και να επαναφέρουν την μικρούλα Ρηνούλα Κουρμαδιά και τον πατέρα της εις Γερμανίαν δια την εγχείρησιν εις την καρδίαν. Την πρωτοβουλίαν είχον οι κ.κ. Α. Καραγιαννίδης και Χ. Στεργιόπουλος.

ΚΑΤΕΤΕΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΝΕΑΙ ΕΙΣΦΟΡΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΡΗΝΟΥΛΑ
Αι εισφοραί δια την μικρούλα καρδιοπαθή Ρηνούλα Κουρμαδιά συνεχίσθησαν και χθες.
Ούτως κατέθεσαν υπέρ της 7έτιδις Ρηνούλας το ξενοδοχείον «Φοίνιξ» 150 δραχμάς ο κ. Κωντ. Μιχαήλ 50 δρχ. και το ζαχαροπλαστείον «Κρίνος» 100 δρχ.

Αξιοσημείωτον είναι το γεγονός ότι το ποσόν του ξενοδοχείου «Φοίνιξ» συνελλέγη από ένα παιχνίδι τόμπολας μεταξύ των υπευθύνων και των φιλοξενουμένων.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!