103 πτήσεις τσάρτερ χθες και σήμερα στο «Διαγόρας»

103 πτήσεις τσάρτερ χθες και σήμερα στο «Διαγόρας»

103 πτήσεις τσάρτερ χθες και σήμερα στο «Διαγόρας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2256 ΦΟΡΕΣ

Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση θα σημειώσει αυτό το σαββατοκύριακο η τουριστική κίνηση στη Ρόδο, καθώς οι πτήσεις τσάρτερ που θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του νησιού μας θα είναι ακόμα περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» χτες ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» 47 πτήσεις και σήμερα 56, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των πτήσεων θα ανέλθουν συνολικά σε 103 για το διήμερο και θα είναι σε αρκετά μεγάλο ποσοστό περισσότερες από το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Όσο περνά ο καιρός τόσο η κίνηση στο αεροδρόμιο μεγαλώνει και όπως δείχνει το πρόγραμμα των εταιρειών ανοίγουν σταδιακά όλες οι χώρες, ενώ πολλαπλασιάζεται η κίνηση από το Ισραήλ, τις σκανδιναβικές χώρες, τη Γαλλία και την Αυστρία.

Οι πόλεις από τις οποίες εκτελούνται οι περισσότερες πτήσεις τσάρτερ σε ό,τι αφορά την Αγγλία, είναι το Λονδίνο, το Μπέρμινχαμ, το Μάντσεστερ, το Μπρίστολ και το Εδιμβούργο.

Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία είναι η Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, το Μόναχο, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Αμβούργο και Αννόβερο. Αναφορικά με το Ισραήλ είναι το Τελ Αβίβ και σε ό,τι αφορά τη Γαλλία είναι η Λυών και το Παρίσι.

Επίσης πολλές πτήσεις έχουμε από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας και το Ελσίνκι της Φινλανδίας ενώ και το Όσλο μπαίνει δυναμικά στο πρόγραμμα των πτήσεων τσάρτερ.

Η πραγματοποίηση των 103 νέων πτήσεων θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο αριθμό τουριστών που θα έρθουν στη Ρόδο για διακοπές, καθώς αναμένεται να ξεπεράσουν τους 12.000. Αυτό αποδεικνύει ότι και ο Απρίλιος εξελίσσεται δυναμικά καθώς οι πτήσεις μέρα με τη μέρα πολλαπλασιάζονται και ο αριθμός των επισκεπτών αυξάνεται.

Πρόκειται για νούμερα που κινούνται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, τα οποία μας επιτρέπουν να μιλάμε πλέον με βεβαιότητα για την πολύ καλή εξέλιξη της φετινής σεζόν στο νησί. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι σχεδόν όλες οι αγορές έχουν ανοίξει, όμως τα πρωτεία κρατούν η αγγλική και η γερμανική αγορά.

Ο πολλαπλασιασμός των τουριστών οδήγησε και σε άνοιγμα πολλών ξενοδοχείων στο νησί μας και μάλιστα εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία του νησιού μας ενώ μέχρι τις αρχές Μαΐου θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα.

Μάλιστα φέτος διαγράφεται νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών καθώς εκτός απροόπτου και λόγω του ότι η σεζόν ξεκίνησε δύο εβδομάδες νωρίτερα από ότι πέρσι, αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός τουριστών στο νησί.

Διαβάστε ακόμη

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου