Δυνατές παρτίδες για την πρωτιά στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι

Δυνατές παρτίδες για την πρωτιά στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι

Δυνατές παρτίδες για την πρωτιά στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 569 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Σεμινάριο Διαιτησίας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι στο Rodos Palace και την επόμενη εβδομάδα οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις ανάδειξης διαδικτυακά.

Το Περιφερειακό τμήμα Ρόδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρίσκεται στο πλευρό της διοργάνωσης από την πρώτη μέρα και πραγματοποίησε προχθές παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών, έπειτα από αίτημα της οργανωτικής επιτροπής του 4ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου. Στόχος της παρουσίασης ήταν να γίνει κατανοητός από τους συμμετέχοντες ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης διάφορων επειγόντων περιστατικών που συμβαίνουν σε μαζικές εκδηλώσεις, όσο και στην καθημερινή ζωή μας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι των Παγκόσμιων Σχολικών Πρωταθλημάτων της FIDE, εξαιρετικές παραμένουν εμφανίσεις του Thetas Rithmitha Kiringoda από την Σρι Λάνκα και του Yugar Durucay από την Τουρκία – είναι οι μοναδικοί που διατηρούν το 7 στα 7. Τίποτα, βέβαια, δεν έχει κριθεί ακόμα μιας και η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης είναι ο ένας πόντος, πράγμα που σημαίνει πως όλα θα κριθούν στους δυο τελευταίους γύρους.

Οι πρώτοι σε κάθε κατηγορία:

U07: Πρώτος ο Nurali Nurshin με 6,5στα 7.
U09: Πρώτος ο Thetas Rithmitha Kiringoda με 7στα7.
U11: Πρώτος με 6 στα 7 BaverYilmaz.
U13: Πρώτος με 7 στα 7 είναι ο Uygar Durucay.
U15: Πρώτος με 6 στα 7 ο Luka Kiladze.
U17: Ισοβαθμούν στην πρώτη θέση οι FM Adar Tarhan, FM Suleyman Syleymanli & FM Andrei Filipμε 5,5 στα 7.


G07: Πρώτη με 6 στα 7 είναι η TsogtgerelGerelt-Oyu.
G09: Πρώτη με 6 στα 7η Alanna Berikkyzy.
G11: Πρώτη με 6,5 στα 7η Batpelden Buyankhishig
G13: Πρώτη με 6,5 στα 7 η Ευαγγελία Σίσκου.
G15: Πρώτη με 6 στα 7 η Anastasia Kirtadze.
G17: Πρώτη με 6,5 στα 7 η WIM Amina Kairbekova.

Προτεινόμενες προς παρακολούθηση παρτίδες:
O Tenguundalai Ganbat δεν κατάφερε να σταματήσει τον Yugar Durucay, αν και του δόθηκε η ευκαιρία->https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/world-school-championship-u13-2023/7/1/1
Ωραία ιδέα ματ βρήκε και ο Thetas Rithmitha Kiringodahttps://chess24.com/en/watch/live-tournaments/world-school-championship-u09-2023/7/1/1

H Ευαγγελία Σίσκου (G13) ξεπέρασε και τον «σκόπελο» της Diana Tynushtyk και είναι πρώτη με 6,5 στα 7. Ο Φίλιππος Οικονομόπουλος (U11) παραμένει αήττητος μετά την ισοπαλία και με τον πρωτοπόρο Baver Yilmaz και βρίσκεται ισόβαθμος στη 2η– 6η θέση με 5,5 στα 7 (3ος μετά την άρση ισοβαθμίας). O Σπύρος Χαρτοφύλακας μετά τη νίκη του επί του Πούπαλου βρίσκεται στην 9η θέση (ισοβαθμία με την 3η θέση). Ο Ματθαίος Κωνσταντίνος Καζάκης (U11) έχει ήττες μόνο από τους Νο1 & 3 της αρχικής κατάταξης (Smirnov&Kuandykuly) και με 5 στα 7 βρίσκεται στην 9η θέση (σε ισοβαθμία με την 6η) και απόδοση 1735(!).

Η Γκουτζούκη Κατερίνα μετά τη νίκη της επί της Αζέρας Leyla Rzali «αναρριχήθηκε» στην 9η θέση με 4 στα 7, ενώ πάνω από 50% έχουν οι Αθανάσιος Τσαρουχάς (U07, 4/7) μετά από τρεις σερί νίκες, Γρηγόρης Ταμιωλάκης (U09, 4/7), Iωάννης Κηρυττόπουλος (U11, 4/7), Μάριος Κωνσταντίνος Σκόδρας (U13, 4,5/7) , Δημήτρης Παπαϊωάννου (U15, 4/7), Νικόλας Πούπαλος (U15, 4/7) , Ρεγγίνα Τσαμπίκα Κακά (G09, 4/7), Όλγα Βολάνη (G09, 4/7) και η Μαριάντα Λάμπου (G11, 4/7).

*Οι πρώτες πέντε σκακιέρες κάθε κατηγορίας μεταδίδονται μέσω των ιστοσελίδων chess24.com και chess.com.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”