Στράτος Καρίκης: Aπαιτούνται ριζικές λύσεις για το κυκλοφοριακό

Στράτος Καρίκης: Aπαιτούνται ριζικές λύσεις για το κυκλοφοριακό

Στράτος Καρίκης: Aπαιτούνται ριζικές λύσεις για το κυκλοφοριακό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1302 ΦΟΡΕΣ

Για όλα τα θέματα που βρίσκονται σε προτεραιότητα για τον δήμο της Ρόδου αυτή την περίοδο, μίλησε χθες, σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου, κ. Στράτος Καρίκης.

Καταρχάς, αναφερόμενος στην έναρξη της σεζόν, είπε ότι ξεκίνησε πολύ δυνατά και τώρα περιμένουμε να δούμε πώς θα κλείσει ο Απρίλιος ενώ τα μηνύματα που έρχονται απ’ όλο το νησί είναι πολύ καλά και εξέφρασε την ικανοποίησή του.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του νησιού, αναφέρθηκε στο Πράσινο, λέγοντας ότι εδώ και δύο μέρες υπάρχει συνεργασία της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος με ιδιώτες εργολάβους, όπως κάθε χρόνο, και ξεκινούν τις φυτεύσεις σε όλα τα παρτέρια του νησιού, αρχής γενομένης από τη Νέα Αγορά, για ν’ ακολουθήσουν τα Κρητικά, το Μίρα-Μάρε, οι Άγιοι Απόστολοι κτλ. Παράλληλα, μπαίνουν στα πάρκα και στα σημεία υπάρχει πρόβλημα, με στόχο να αναβαθμιστεί η εικόνα που παρουσιάζει το νησί.

Για τη Δημοτική Αστυνομία
Μεθαύριο, Πέμπτη, έρχεται για έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η επανασύσταση της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας. Πάνω σ’ αυτό, λοιπόν, ο κ. Καρίκης είπε ότι ξεκινούν τη διαδικασία για ίδρυση, ουσιαστικά, πλήρους σώματος Δημοτικής Αστυνομίας, με αριθμό που πλησιάζει τον αριθμό που υπήρχε πριν καταργηθεί και ξεπερνούσε τα 120 άτομα. Έτσι, και η νέα Δημοτική Αστυνομία θα αριθμεί πάνω από εκατό υπαλλήλους, όπως θα εγκριθούν από τις διαδικασίες.

Οι νέοι δημοτικοί αστυνόμοι θα είναι και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τεχνολογικής και τριτοβάθμιας, απόφοιτοι ΑΕΙ. «Θα είναι, δηλαδή, μία πλήρης σύνθεση με όλες τις ειδικότητες που χρειάζεται η Δημοτική Αστυνομία», είπε ο αντιδήμαρχος και συμπλήρωσε ότι, όλοι, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι διαδικασίες αυτές δεν τρέχουν γρήγορα καθότι πρόκειται για ΑΣΕΠ και έτσι εκτιμά ότι οι προσλήψεις αυτές τοποθετούνται πια μέσα στο 2024. Βέβαια, θα υπάρχει η σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό καθώς πρόκειται για ένα ποσό που πλησιάζει τα 2 εκατ. ευρώ.

Και δήλωσε ο αναπληρωτής δημάρχου: «Θέλουμε Δημοτική Αστυνομία στο νησί, ένα τουριστικό νησί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μην έχει Δημοτική Αστυνομία και αυτή τη διαδικασία θα προχωρήσουμε».

Επιδότηση αναπληρωτών!
Με αφορμή αυτό, ο κ. Καρίκης είπε, ακόμη, ότι ανοίγει και ένα μεγάλο κεφάλαιο καθώς στον δήμο, το τελευταίο διάστημα, δεν υπήρχαν προσλήψεις σε όλα τα επίπεδα, ούτε καν εποχιακές, πολύ λίγες, σε συνδυασμό με μία προκήρυξη που θα έρθει άμεσα για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο και αφορά στους παιδικούς σταθμούς και ίσως και κάποιες άλλες ειδικότητες, «θα ανοίξει για τους συμπολίτες μας ένα μεγάλο κομμάτι θέσεων στον δήμο Ρόδου το οποίο πιστεύω είναι σημαντικό», είπε και ανέφερε ότι αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ στην καθημερινή λειτουργία του δήμου π.χ. στις παραλίες, το κυκλοφοριακό κτλ.

Επίσης, σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματέα του δήμου, κα Κυριακή Νικολαΐδου, αυτή την περίοδο, «τρέχουν» το κομμάτι για τους αναπληρωτές καθηγητές και δασκάλους και την επιδότησή τους. Όπως εξήγησε, ο δήμος θα τους επιδοτήσει το ενοίκιο. Αυτό θα το εφαρμόσουν για πρώτη φορά και εντάσσεται στην «ομπρέλα» της κοινωνικής πολιτικής του δήμου.

Το είχαν σε εκκρεμότητα αλλά μέσα στο επόμενο δίμηνο θα υλοποιηθεί μάλιστα θα ανακοινωθούν τα ποσά και ο αριθμός των επιδοτούμενων εκπαιδευτικών, σε συνεννόηση με τους διευθυντές της Α΄ βάθμιας και της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Για το κυκλοφοριακό
Στο κλείσιμο ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στο κυκλοφοριακό πρόβλημα λέγοντας ότι «πρέπει να το δούμε ριζικά» και μόλις εγκατασταθούν οι εργολάβοι στο Εθνικό Θέατρο και τη Νέα Αγορά, αμέσως μετά θα καταπιαστούν με το θέμα αυτό. Όπως εξήγησε, θα πρέπει, να αποφασίσουν αν θα δημιουργηθούν υπόγεια πάρκινγκ, αν θα προχωρήσουν σε ενοικίαση ή αγορά χώρων περιμετρικά του κέντρου, ενώ συζητούν και για το χώρο του Πανεπιστημίου και θα δουν το ιδιοκτησιακό.


Όσο για το άμεσο διάστημα, όπως είπε, επειδή η εφαρμογή μιας νέας κυκλοφοριακής μελέτης θα δημιουργούσε προβλήματα στο κέντρο, αποφάσισαν το εξής: θα διαμορφωθούν γύρω στις 600 θέσεις στάθμευσης στην Ακαντιά, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τη ΡΟΔΑ, θα υπάρξει φύλακας και θα τοποθετηθούν κάμερες.

Επίσης, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει ανά πεντάλεπτο συγκοινωνία προς και από το Δημαρχείο με τρία mini-bus της ΡΟΔΑ. Αυτό αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί αρχές Μαΐου. Όπως είπε, τώρα, η κατάσταση έχει αρχίσει να επιβαρύνεται αλλά δεν έχουμε ακόμα τον μεγάλο όγκο επισκεπτών, ωστόσο ασχολούνται με το θέμα αυτό.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»