Για... οικονομικούς λόγους μειώθηκαν οι έδρες στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Για... οικονομικούς λόγους μειώθηκαν  οι έδρες στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Για... οικονομικούς λόγους μειώθηκαν οι έδρες στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 982 ΦΟΡΕΣ

Η… περιστολή δαπανών που θέλει να κάνει η Κεντρική Διοίκηση, φαίνεται ότι είναι ο λόγος για την απώλεια έξι εδρών στο δημοτικό συμβούλιο της Ρόδου από την επόμενη θητεία, κάτι που ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου, κ. Στράτος Καρίκης χαρακτη-ρίζει...«παράξενο».

Ως γνωστόν, στο νέο δημοτικό συμβούλιο οι έδρες από 49 μειώνονται στις 43 και κληθείς να το σχολιάσει ο κ. Καρίκης χθες, είπε ότι, αυτές τις ημέρες, βρέθηκε στη Ρόδο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Σταυριανουδάκης, στον οποίο και έθεσε το θέμα με τις έδρες γιατί, όπως φάνηκε από την απογραφή, ο δήμος Ρόδου είχε αύξηση και όχι μείωση πληθυσμού.

Ως εκ τούτου, λοιπόν, ο αντιδήμαρχος χαρακτήρισε «παράξενο» να μειώνεται η εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο και είπε:

«Ίσως για κάποιους να φαίνονται πολλές (οι έδρες), αν κοιτάξουμε όμως το θέμα πλειοψηφία-μειοψηφία και μετά λειτουργικότητα ενός πολύ μεγάλου δήμου -το έχω πει πολλές φορές ότι θεωρώ τον δήμο Ρόδου πολύ πιο δύσκολο από τον δήμο Αθηναίων.

Αν σκεφτείτε λογικά θα δείτε ότι ο δήμος Αθηναίων έχει καθαριότητα και φωτισμό. 

Ούτε συγκοινωνίες κτλ. Αντίθετα, της Ρόδου είναι ουσιαστικά δέκα λειτουργικά κομμάτια αν σκεφτούμε ότι υπήρχαν δέκα δήμοι με δέκα δημοτικά συμβούλια και δέκα διοικήσεις. Τώρα έχει γίνει ένας και αυτή η συνεχής μείωση δεν μας ωφελεί».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Καρίκη, ο Γενικός του είπε ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο της περιστολής των δαπανών που εφαρμόζει το κράτος. Όπως λέει, όμως, ο ίδιος, αν αναλογιστούμε ότι μέχρι τώρα οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ελάμβαναν κάποια αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στα δ.σ., η απόφαση αυτή δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το γεγονός είναι-συνέχισε-ότι θα έχουμε πλέον 43 συμβούλους στο δ.σ., κάτι το οποίο στην πράξη σημαίνει μείωση της εκπροσώπησης σε περιοχές όπως η Νότια Ρόδος, ο Αρχάγγελος, τ’ Αφάντου, η Ρόδος, η Ιαλυσός, οι Πεταλούδες, δηλαδή και σε περιοχές που, ούτως ή άλλως, δεν είχαν και τόσο μεγάλη εκπροσώπηση.

«Θεωρώ ότι δεν είναι σωστή αυτή η απόφαση, όμως όλοι προσαρμοζόμαστε. Άρα, θα έχουμε μία μείωση στις έδρες του δημοτικού συμβουλίου από αυτή τη θητεία», κατέληξε ο κ. Καρίκης.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»