Ανοιχτός σήμερα για το κοινό ο σπάνιος μεσαιωνικός κήπος του ιδρύματος Marc de Montalembert

Ανοιχτός σήμερα για το κοινό ο σπάνιος μεσαιωνικός κήπος του ιδρύματος Marc de Montalembert

Ανοιχτός σήμερα για το κοινό ο σπάνιος μεσαιωνικός κήπος του ιδρύματος Marc de Montalembert

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3945 ΦΟΡΕΣ

Ανοιχτός για το κοινό είναι σήμερα, ανήμερα του Αγίου Μάρκου, ο σπάνιος μεσαιωνικός κήπος του ιδρύματος Marc de Montalembert.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι γονείς του Marc de Montalembert, που έχασε τη ζωή του το 1993 σε κατάδυση στο Αιγαίο, τιμούν την μνήμη του και υποδέχονται τους επισκέπτες στον καταπράσινο κήπο με τα σπάνια φυτά.

Το ίδρυμα άνοιξε τις πόρτες του στις 10 το πρωί, αμέσως μετά από τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Μάρκου και οι γονείς του Marc καλωσόρισαν το κοινό στον κήπο ενώ στη συνέχεια ο πατέρας του Marc, κόμης Marc-René de Montalembert παρουσίασε την καλλιτέχνη Astrid Boisgibault, νικήτρια της φετινής υποτροφίας “Marc de Montalembert 2023” καθώς και τον Γάλλο φωτογράφο Gaetan Soerensen, νικητή της υποτροφίας του 2020 ο οποίος εξαιτίας της πανδημίας δεν μπόρεσε τις προηγούμενες χρονιές να βρεθεί στη Ρόδο για να παραλάβει την υποτροφία του.

Οι γονείς του Marc, η αντιδήμαρχος, ο υπ. βουλευτής Φ. Χατζηδιάκος και οι νικητές των υποτροφιών
Ο κόμης Marc-René de Montalembert, η αντιδήμαρχος Τσαμπίκα Κιαχαγιά – Μαγιόγλου, ο υπ. βουλευτής Φ. Χατζηδιάκος και οι νικητές των υποτροφιών.

Όπως ανέφερε ο κ. Marc-René de Montalembert, η Γαλλίδα καλλιτέχνιδα που κέρδισε την φετινή υποτροφία, αυτή την περίοδο πραγματοποιεί έρευνα με θέμα «Χρηστικά αντικείμενα και Art de la Table: Συναντήσεις και δημιουργία» ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε διάφορες χώρες για να συναντήσει, να παρατηρήσει και να μάθει από παραδοσιακούς τεχνίτες που εργάζονται με την κεραμική και την υφαντουργία. Σκοπός, είναι αυτές οι συναντήσεις να εμπνεύσουν προσωπικές δημιουργίες. Το αποτέλεσμα της έρευνας θα παρουσιαστεί σε έκθεση που θα γίνει στη Ρόδο.

Σημειώνεται ότι στον κήπο του ιδρύματος βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ, Φώτης Χατζηδιάκος καθώς και η αντιδήμαρχος Τσαμπίκα Κιαχαγιά – Μαγιόγλου.

Ο κήπος θα παραμείνει ανοιχτός σήμερα μέχρι τις 18:00 ενώ θ΄ανοίξει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό και την Κυριακή 14 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας