Kατέθεσε στον Πταισματοδίκη υπάλληλος του δήμου για τη Θεομηνία του 2019

Kατέθεσε στον Πταισματοδίκη υπάλληλος του δήμου για τη Θεομηνία του 2019

Kατέθεσε στον Πταισματοδίκη υπάλληλος του δήμου για τη Θεομηνία του 2019

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 878 ΦΟΡΕΣ

Εξηγήσεις στον αρμόδιο Πταισματοδίκη Ρόδου κλήθηκε και έδωσε χθες υπάλληλος του δήμου Ρόδου, αναφορικά με τη Θεομηνία που έπληξε το νησί της Ρόδου στα τέλη Νοεμβρίου 2019 και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο στην Ιαλυσό, μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Ο υπάλληλος μαζί με άλλα δύο άτομα, φέρονται ως εμπλεκόμενοι και κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τότε συνέβησαν.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπάλληλος που τότε ανήκε στο τμήμα Συντηρήσεων και Καθημερινότητας της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού, δήλωσε χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Αντώνη Ζερβό, πως αφενός επρόκειτο για μία πρωτόγνωρη και αδιανόητης έντασης κακοκαιρία και αφετέρου ήταν ανθρωπίνως αδύνατη οποιαδήποτε αντιμετώπιση της μανίας της φύσης, κάτι που επισημαίνεται και στη σχετική πραγματογνωμοσύνη που έχει γίνει.


Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες επί ρεμάτων (καθαρισμός και συντήρηση) αυτές πλέον, μετά την ψήφιση του Ν. 4555/2018, αφαιρέθηκαν από τους δήμους και πέρασαν στην αρμοδιότητα της εκάστοτε περιφέρειας, στη συγκεκριμένη περίπτωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Όπως είναι γνωστό, η άγρια κακοκαιρία ξέσπασε στις 25 Νοεμβρίου 2019 στην περιοχή μας, και το πλήγμα ήταν βαρύ για το νησί μας.
Μία ανήμπορη ηλικιωμένη γυναίκα νεκρή στην περιοχή της Ιαλυσού και τεράστιες ζημιές σε ολόκληρο σχεδόν το νησί, ήταν ο πρώτος απολογισμός του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας που σάρωσε τη Ρόδο. Συγκεκριμένα, τραγικό θάνατο βρήκε λίγο μετά τις 7 το βράδυ στις 25 Νοεμβρίου 2019, μια γυναίκα από την περιοχή της Ιαλυσού. Το σπίτι όπου διέμενε, πλημμύρισε και η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη. Το νερό ανέβηκε πάνω από το ύψος του κρεβατιού, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.


Η άτυχη γυναίκα ήταν μόνη της εκείνη την ώρα στο σπίτι. Η σφοδρή κακοκαιρία που μετέτρεψε τους δρόμους σε χείμαρρους ήταν η αιτία που το σπίτι της άρχισε να γεμίζει με νερά. Η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη εδώ και χρόνια.


Στο σημείο κλήθηκαν και έφθασαν διασώστες του ΕΚΑΒ που προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή την άτυχη ηλικιωμένη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Ρόδου και διατάχθηκε σχετική έρευνα.
Η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας ήταν σφοδρότατη και οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου μέσα σε μόλις 12 ώρες, ήταν πάνω από 250, ενώ οι αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα κι επιχειρήσεις, συνεχίστηκαν και την επόμενη ημέρα.


Ανυπολόγιστο το κόστος των ζημιών που υπέστησαν σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ όπως προέκυψε και από την καταγραφή που έγινε, η περιοχή της Ιαλυσού και της Νότιας Ρόδου, φαίνεται να δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα.
Κατεστραμμένα αυτοκίνητα, περιουσίες κι ένα αγροτικό δίκτυο διαλυμένο σε ολόκληρο σχεδόν το νησί, συνέθεταν την εικόνα της καταστροφής που είχε προκαλέσει μέσα σε ελάχιστες ώρες η κακοκαιρία.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου